Team/Alexandra Axinte

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
Lexa Axinte.jpg

Alexandra Axinte a absolvit Facultatea de Film, specializarea Comunicare Audiovizuala, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București în 2008. Apoi s-a inscris la un curs de Master in Scenaristica, la aceeasi facultate, curs pe care il va absolvi in 2010.

Intre 16 si 19 ani, a studiat in fiecare vara la universitati din Londra, Paris si Atena, diverse cursuri de limba, arta si civilizatie. Dupa ce a terminat primul an de facultate, a plecat sa munceasca in Statele Unite, experienta care i-a schimbat radical viata. A trait un schimb cultural deosebit ca animatoare de discutii in grupurile de pelerini Taize (munca voluntara), la intalnirile europene din Zagreb si Geneva.

In ultimii 4 ani, a lucrat in presa scrisa, televiziune, publicitate si productie de film. Pictura este a doua ei mare pasiune, fiind membru al Asociatiei Artistilor Plastici inca de la 11 ani.

Este indragostita de literatura, calatorii, echitatie si istorie antica.

În viitor, dorește sa isi desavarseasca studiile de doctorat in Marea Britanie, dupa incheierea cursurilor de Master. Pentru Lexa , LSRS reprezinta o sansa de afirmare a tuturor tinerilor care isi doresc sa devina „cap de afis” in tara lor, aplicand eficient cunostintele dobandite la universitatile din strainatate.