Portal:LSRS

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Versiunea din 3 octombrie 2009 13:25, autor: 82.134.225.53 (Discuție) (Anularea modificării 1707 făcute de 93.159.244.222 (Discuţie))
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Despre Ligă

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizatie non-guvernamentală, cu personalitate juridică, conform deciziei Nr.3430 din 23-12-2008 a Tribunalului Sector 2, București. Proiectul LSRS a început înca din ianuarie 2008, pornind de la constatarea unei realitati simple și evidente: cresterea rapida a numarului de studenți și absolvenți români ai universitatilor din străinătate.

Odata ajunsi pe alte meleaguri, multi dintre studenții români pierd legatura cu tara, mai ales dacă nu au acces la asociații studențești românești care activeaza în zona lor. LSRS reprezinta primul și singurul for care se adreseaza tuturor studenților și absolventilor români ai universitatilor din străinătate.

LSRS recunoaste nevoia acuta de reprezentare și organizare a acestei comunitati importante care aduna în rândurile sale multi dintre românii cu un nivel înalt de capital uman și social. LSRS îsi propune să redirectioneze aceste resurse importante catre România, contribuind în mod activ și decisiv la progresul tarii noastre.

De asemenea, LSRS își propune să ofere cea mai completa și eficienta consultanta academică tinerilor români care doresc sa-si continue studiile în străinătate. Prin facilitarea legaturilor cu cei care deja au plecat și au avut succes, precum și prin distribuirea unor ample materiale informative, organizatia noastră este mai mult decât o punte între România și lumea academică de peste hotare. LSRS este primul popas al oricarui cetatean român interesat în continuarea studiilor sale în afara României.

Nu în ultimul rând, LSRS ofera celor care deja au plecat, oportunitatea unei comunicari directe și simple. Relații, oportunitati de angajare, burse, programe academice – LSRS aduna toate aceste informații de la membri săi, punând bazele unor retele extinse de networking bazat pe într-ajutorare și consolidarea identității comunității studenților și absolventilor români din străinătate.