Infostud/Marea Britanie

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Versiunea din 15 iulie 2009 10:11, autor: Maria.antip (Discuție | contribuții) (Pagină nouă: = Studii in Marea Britanie = == Cerințe de admitere == == Proces de aplicare == '''Contul UCAS''' ---- Aveti nevoie de un cont pe site-ul UCAS (agentia care reglementeaza accesu...)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Studii in Marea Britanie

Cerințe de admitere

Proces de aplicare

Contul UCAS


Aveti nevoie de un cont pe site-ul UCAS (agentia care reglementeaza accesul in invatamantul superior in Marea Britanie) la adresa http://ucas.com/students/apply/. Pentru toate cele 5 optiuni (universitati) exista o singura aplicatie care costa 17 lire – trebuie achitata prin card debit online.

1.jpg

Etapele aplicatieiIn stadiul initial se introduc datele personale. Daca aplicati individual (nu prin scoala voastra sau British Council) trebuie sa indicati acest fapt la inceputul aplicatiei deoarece voi o sa adaugati recomandarea si o sa furnizati datele de contact ale persoanei care va acorda referinta.

3.jpg


Dupa creerea contului, trebuie sa completati toate campurile din meniul din stanga imaginii. La finalul aplicatiei, veti putea plati cu card-ul si trimite aplicatia, in intervalul 15 septembrie-15 ianuarie, in care UCAS este operativ. O aplicatie timpurie este de dorit, deoarece va creste sansele si va ofera posibilitatea sa aflati mai din timp unde ati fost admis.


Alegerea optiunilor si cerinteCompletati cele 5 optiuni de universitati si cursuri. Puteti alege 5 cursuri la o singura universitate sau 5 cursuri la 5 universitati diferite. In alegerea dvs trebuie sa tineti cont de cerintele de admitere, pentru a va evalua cat mai bine sansele de reusita.

5.jpg

Cerintele de admitere sunt mentionate la categoria Course Search; acestea variaza. In general, cerintele pentru stiinte umane si sociale sunt mai ridicate decat cele pentru stiintele exacte din dorina universitatilor de a atrage candidati pe domeniile mai putin populare. Astfel, la University of Edinburgh, de exemplu pentru Economie se cer 34 puncte la Bacalaureatul International (o medie peste 9.50 la bac), iar la Computer Science se cer 30 puncte la Bacul International (peste 8.50 la bacul romanesc) dar cu o nota mare la matematica si fizica. Ofertele sunt concepute personalizat, iar tutorii responsabili cu admiterea au metodologii de conversie a rezultatelor romanesti. De asemenea trebuie sa dovediti ca stapaniti limba engleza foarte bine. Majoritatea universitatilor doresc sa vada o copie a certificatelor de limba. De obicei se accepta urmatoarele scoruri: IELTS (6.5), TOEFL (paper-based=600, computer-based=250, internet-based=100), Cambridge Certificate of Proficiency in English (C or above), Cambridge Certificate of Advanced English (A).


Experienta


Completati datele despre institutia la care ati studiat pe durata liceului. La sectiunea ‘Qualifications’ nu veti putea completa in totalitate Deoarece UCAS cere “predicted grades” (rezultate prezise la urmatoarele examinari in cazul romanilor la BAC) si sistemul romanesc nu le ofera, trebuie sa trimiteti o copie tradusa si legalizata a foii matricole la biroul de admiteri al fiecarei institutii in parte.

6.jpg

La sectiunea ‘Employment’ daca este cazul completati date despre angajatorul dumneavoastra si o scurta descriere a activitatii prestate.

7.jpg

Personal StatementPersonal Statement-ul este cea mai importanta componenta a procesului de admitere. Aceasta are 4000 de caractere incluzand spatiile intre cuvinte. In cadrul unei sesiuni incampul UCAS aveti 35 de minute la dispozitie pentru a uploada Statement-ul inainte ca campul sa se reseteze.

8.jpg

A nu se confunda cu eseul de admitere tipic pentru sistemul din SUA! Personal Statement-ul este o scurta prezentare a aplicantului (2-3 randuri) si a cunostintelor lui despre subiectul pentru care aplica si a competentelor curente in acest domeniu (cea mai consistenta sectiune a eseului). In ultimul paragraf mentionati de ce vreti sa studiati in UK si ce planuiti sa faceti pe viitor dupa obtinerea diplomei respective. Un site bun cu exemple este : http://www.thestudentroom.co.uk/wiki/Category:Personal_Statements_by_Subject - exemplele sunt pur orientative ; evitati sa copiati/imprumutati fragmente pentru ca asta va va descalifica automat si nu lasati eseul pe ultima clipa pentru ca trebuie scris foarte bine (structurat si concis).

RecomandareAveti nevoie de o recomandare de la un profesor scrisa in limba engleza si la o materie relevanta subiectului pentru care aplicati (ex. Recomandare de la profesorul de informatica pentru aplicantii la Computer Science). Daca aplicati individual (nu prin scoala voastra sau British Council) voi o sa adaugati recomandarea si o sa furnizati datele de contact ale persoanei care va recomanda.

9.jpg

Rezultatul aplicatiei


Termenul limita pentru aplicantii EU este 15 ianuarie (15 octombrie pentru Oxford si Cambridge pentru incepere in Oct anul urmator). De exemplu daca doriti sa incepeti cursurile Universitatii Cambridge in Oct 2009 trebuie sa aplicati inainte de 15 Oct 2008. Raspunsurile si eventualele oferte le veti primi oricand intre data aplicarii si 31 aprilie cand UCAS inchide sesiunea de admiteri.Costuri

Finanțare

Întrebări frecvente

Universități și specializări