Infostud/Israel

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Studii in Israel

Introducere

--Daniela Pentru cei care acceptă provocarea, există oportunitatea de a studia cu statut deplin într-o universitate din Israel, fie pentru studii de licenţă, universitare sau post-universitare. În Israel, studiile universitare pot dura între doi şi trei ani (poate chiar mai mult), studiile de licenţă durează între trei şi patru ani. Studiul se desfăşoară de obicei în limba ebraică, iar studenţii trebuie să dea câteva examene de verificare a nivelului limbii respective. Majoritatea materialelor de studiu sunt in engleză, la nivel academic; prin urmare, persoanele cu un bagaj decent de cunoaştere a acestei limbi, au suficiente şanse de obţinere un loc la o universitate.

Studiul în Israel poate însemna parcurgerea unui process îndelungat şi costisitor, dar poate fi o alegere înţeleaptă. Pe lângă experienţa strict legată de studii, integrarea într-un sistem socio-cultural foarte diferit de cel din România poate fi benefică.

--Ramona Cei ce doresc sa studieze limba ebraică pot lua gratuit ore de Ulpan (o denumire specifică dată cursurilor de limba ebraică) dacă sunt deja înscrişi într-un program pentru studenţi străini. Ulpanul pentru începători, la care se merge înainte de începerea studiilor propriu-zise se continuă cu Ulpanul paralel cu orele de curs propriu-zise, până la terminarea studiilor.

Oricum, sistemul este destul de flexibil în ceea ce priveşte limba în care pot scrie lucrările, atât pentru studiile universitare cât şi pentru cele post-universitare. Cei ce nu stăpânesc limbra ebraică, pot apela la limba engleză.

Cerinţe de admitere

Pentru Israel, avem două tipuri de studenţi străini: cei de origine evreiască şi restul lumii. Şansele ca un student străin ce îşi poate dovedi rădăcinile evreieşti cu acte plauzibile, să fie acceptat la studii în Israel, sunt foarte mari. Statul încurajează întoarcerea descendenţilor de origine evreiască aşa că oferă sprijin şi multe beneficii, în special pentru oamenii cu potenţial.

Cei ce nu îndeplinesc această condiţie însă, au puţine şanse de a fi admişi. Reamintim care sunt cele două variante de studiu: în limba ebraică sau în engleză, atât pentru studii de licenţă, universitare şi post-universitare. Studenţii români ce doresc să aleagă limba engleza, trebuie să demonstreze un nivel oarecum avansat al acesteia, suficient pentru efectuarea studiilor. Prin urmare, trebuie să prezinte rezultate satisfăcătoare obţinute în urma unui examen de limba engleză ( ex. GMAT, Toefl, GRE, SAT, IELTS etc.) sau în funcţie de universitatea la care aplică, pot prezenta câteva eseuri, şi o scrisoare de intenţie, desigur în limba engleză. Dacă în urma aplicaţiei vor fi selectaţi pentru interviu, vor trebui să treacă un fel de examen oral, susţinut în faţa unei comisii.

De ţinut minte câteva repere înainte de a aplica pentru studii în Israel. - costurile sunt de obicei mult mai mari ca in România ($10.000+ pentru 1 an de studii)

- şansele de a primi finanţare sunt reduse, dar totuşi merită încercat

- de preferat să alegeţi limba engleză ca limbă de studiu, şi să vă înscrieţi la examenele mai sus menţionate din timp (TOEFL, GMAT etc.)

--Dana Totusi, universitatile israeliene incurajeaza studentii straini, indiferent de origine. Exista foarte multe programe cu predare in limba engleza unde sansele sunt egale pentru toti. Pentru aceste programe nu este nevoie de o dovada a limbii ebraice, doar a limbii engleze (nu se cere un nivel mai ridicat decat in cazul altor universitati din Europa). In functie de programul ales ti se va cere o scrisoare de intentie si scrisori de recomandare. Admiterea se face pe baza de dosar, fara necesitatea unui interviu sau alte examene.

Finanţare

--Ramona Pentru imigranţi, în cazul studenţilor străini de origine ebraică, ce pot demonstra acest lucru cu documente aferente, costurile cursurilor (exclus cheltuielile pentru cazare şi masă) sunt acoperite de Autoritatea Studenţească din cadrul Ministerului de Absorbţie. Aceste costuri se ridica la $3000 pe an. Studenţii care nu reuşesc să termine cursul pentru care au aplicat şi primit finanţare sunt obligaţi să returneze o parte din suma alocată. Autoritatea Studenţească nu plăteşte cursurile pentru studenţii ce vor să aplice la cursurile universitare sau post-universiatre a doua oară.

Bursă de studii de la ambasada Israelului, din Bucureşti


Bursele oferite de statul Israelianin anul academic 2009-2010 sunt de doua tipuri: cursuri de vara pentru studierea limbii ebraice (Ulpan), şi burse de studiu pentru un an academic sau de cercetare.


THE LADY DAVIS FELLOWSHIP TRUST finanţează studenţi, doctoranzi şi cercetători, indiferent de naţionalitate, sex sau domeniu de studiu, să studieze şi să participe la cercetare in Israel, la Universitatea Ebraica din Ierusalim şi Institutul Tehnologic Technion din Haifa.


Opţiuni de finanţare în cadrul Universităţii Ben Gurion - Neghev


Burse post-doc oferite in co-sponsorizare UNESCO/Israel


Ajutor financiar oferit de către Universitatea Bar Ilan pentru programul Israel Experience

1. Burse oferite de Israel Experience:

I. Burse sociale – se va lua în calcul venitul şi cheltuielile familiei. Acest tip de burse pot fi între $500 şi căteva mii de $

II. Burse academice – Aceste burse de merit iau in considerare o varietate de factori, dar se bazează în principal pe media celor mai mari două note obţinute la examenul SAT. Pe lângă ajutorul financiar, aceste burse oferă prestigiu şi îmbogaţesc CVul persoanei în cauză: + 1500 sau mai mult =$1,000 & + 1400 sau mai mult = $300

III. Bursa JSU Wolfson – Se califica studenţii absolvenţi ai unui liceu secular (aparţinând exclusiv religiei Iudaice) la cursurile căruia au participat cel puţin 3 ani. Suma poate varia între $500 şi câteva mii şi se va pune accent pe motivaţia studentului de a învăţa şi a creşte spiritual, ca un adevărat evreu.

IV. Reducere pentru cei ce se înregistrează din timp – Pentru cei ce aplica mai devreme, scrisoarea de acceptare va include o oportunitate de reducere pe bază de aplicaţie timpurie. Dacă vă înregistraţi în timp de aproximativ 40 de zile de la data trimiterii scrisorii de acceptare, veţi primi automat o reducere de $500 [modifică]

2. Burse şi împrumuturi oferite de surse externe

Din surse externe sunt disponibile câteva mii de dolari sub formă de burse şi împrumuturi pentru studenţi. Pentru a-i ajuta pe studenţi şi părinţi să scape de povara financiară, noi am uşurat deja situaţia. Dacă vei fi acceptat în cadrul programului nostru, vei avea acces la detalii şi informaţii de contact cu privire la câteva oportunităţi externe de finanţare. Unele se bazează pe situaţia socială în timp ce altele se bazează pe situaţia şcolară a studentului. Unele burse sunt disponibile pentru TOŢI studenţii ce participa la programul Israel Experience indiferent de statutul social sau situaţia şcolară. Acei ce doresc să beneficieze de ajutor din partea Guvernului S.U.A. cum ar fi Bursele Pell şi împrumuturi pentru studenţi, vor fi de asemenea nevoiţi să aplice şi să fie acceptaţi la unul dintre colegiile din S.U.A. ce menţin un program de parteneriat cu Universitatea Bar Ilan.


Pentru mai multe informaţii la zi legate de bursele de studiu, consultaţi siturile universitaţilor, facultăţilor, departamentelor sau a colegiilor la care vreţi sa aplicaţi.

Universităţi şi specializări

--Daniela

Universităţi şi specializări din Israel

Israelul are o varietate de instituţii academice, altele decât universităţile ce oferă diplome de studii universitare şi post-universitare. De fapt, în Israel, în multe situaţii e de preferat să ai o diplomă de la unul dintre colegiie din ţară decât de la o universitate.

Universitatea Bar Ilan Ramat-Gan, Tel: 03.5318111

Universitatea Ben Gurion din Negev Beer-Sheva, Tel: 08.6461111

Universitatea Ebraica din Ierusalim Ierusalim, Tel: 02.6585111

Universitatea Haifa Haifa, Tel: 04.8240111

Universitatea Open (Deschisă) Tel Aviv, Tel: 03.6460646

Universităţii Tel Aviv Tel Aviv, Tel: 03.6408111

Universitatea Technion Haifa, Tel: 04.8293111

Institutul Weizmann Rehovot, Tel: 08.9343111


Colegii


Colegiul Academic de Drept Ramat-Gan, Tel: 03.5745206

Colegiul Academic Tel Aviv-Jaffa Tel Aviv, Tel: 03.5211842

Colegiul Academic de Inginerie Afeka Tel Aviv, Tel: 1.800.373710

Centrul Universitar Ariel Ariel, Tel: 03.9066111

Colegiul Academic Ashkelon Ashkelon, Tel: 08.6789111

Academia Bezalel de Arte şi Design Jerusalem, Tel: 02.6253121

Colegiul de Management Rishon LeZion, Tel: 03.9634001

Colegiul Management Rishon LeZion Rishon LeZion, Tel: 03.9634223

Colegiul Hadassah Ierusalim Tel: 02.6291911

Institutul Tehnologic Holon Holon, Tel: 03.5026500

Centrul Interdisciplinar Herzliya, Tel: 09.9527272

Academia de Muzică şi Dans Ierusalim, Tel: 02.6759911

Colegiul de Inginerie Ierusalim Ierusalim, Tel: 02.6588000

Colegiul Tehnologic Ierusalim(Machon Lev) Ierusalim, Tel: 02.6751117

Colegiul Academic Kinneret Jordan Valley, Tel: 04.6653710

Institutul Lander Jerusalem, Tel: 02.6599333

Academia Neri Bloomfield de Design si Educaţie Haifa, Tel: 04.8562555

Colegiul Academic Netanya Netanya, Tel: 09.8607777

Colegiul Academic Ono Kiryat Ono, Tel: 03.5311861

Colegiul Ort BraudeKarmiel, Tel: 04.9901911

Colegiul Ruppin Emek Hefer, Tel: 09.8983030

Coelgiul Academic Sapir Hof Ashkelon, Tel: 08.6802802

Colegiul de Drept Shaarey Mishpat Hod HaSharon, Tel: 09.7405799

Colegiul de Inginerie Shamoon Beer-Sheva, Tel: 08.6475603

Colegiul Shenkar de Inginerie si Design Ramat-Gan 03.6110000

Colegiul Tehnologic Beer Sheva Beer-Sheva, Tel: 08.6462222

Colegiul Tel-Hai Tel-Hai, Tel: 04.6900888

Colegiul Western Galilee Acre, Tel: 04.9015118

Colegiul Yizrael Valley Emek Yizrael, Tel: 04.6423436

Colegiul Zefat Zefat, Tel: 04.6927704

Coelgiul Zinman de Educaţie Fizică şi Sport (Institutul Wingate) Netanya, Tel: 09.8639222

Program de un an/ în engleză

--Ramona Un număr mare de universităţi oferă programe speciale pentru studenţii străini. Aceste programe, disponibile în limba engleză, şi unori în Franceză, sunt uneori preferate de studenţii veniţi de la universităţi americane şi nu numai. Din cauză că programele pentru străini sunt strict pentru studenţii străini, acestea nu sunt cel mai bun mijloc de integrare în societatea israeliană – deşi locuind în campus, împreună cu alţi israelieni, prezintă o serie de avantaje. În primul rând, studenţii pot cunoaşte mai bine Israelul, fără a avea senzaţia că sunt întrerupţi de la treburile lor. În al doilea rând, cursurile oferite sunt la un nivel înalt şi destul de interesante pentru curioşi, cu un focus special pe iudaism şi pe orientul mijlociu. În al treilea rand, datorită faptului că predarea se face în limba engleză, este posibil să învăţaţi, fără să vă chinuiţi prea tare, atât material aferentă cursurilor de specialitate cât şi cea pentru ulpan.

Alternativ, universităţile oferă programe semestriale – gandiţi-vă la 1 an şi împărţiţi-l la doi. Deşi studiul în Israel poate fi scump în comparaţie cu alte modalităţi de a petrece timp în Israel, exista si modalitati de studiu mai ieftine, obtinind burse (destul de consistente, mai ales că numărul vizitatorilor în Israel este în scădere).

De asemenea, unele universităţi oferă posibilitatea de a studia exclusive in limba engleză în cadrul Şcolilor Internaţionale din structura respectivă.

Câteva dintre instituţiile care au programe pentru studenţi străini: Universitatea Ben Gurion - Negev, Universitatea Haifa, Universitatea Ebraică din Ierusalim, Universitatea Bar Ilan(Bar Ilan este o instituţie cu structură religioasă, mozaic ortodoxă ), Universitatea Tel Aviv etc.

Studii în limba Engleza

--Daniela Oferta educaţională pentru studenţii străini – lista celor mai importante universităţi din Israel la care puteti verifica oferta educaţională "overseas":

Universitatea Bar Ilan (Ramat-Gan)

Universitatea Ben Gurion din Negev (Beer Sheva)

Universitatea Ebraică (Ierusalim)

Universitatea Haifa (Haifa)

Universitatea Tel Aviv (Tel Aviv)

Universitatea Technion (Haifa)

Alte instituţii ce oferă programe pentru studenţi străini /Diplome în engleză:

- Colegiul Zinman (Institutul Wingate – Academia de educaţie fizică şi sport)

- Institutul Academic de Tehnologie din Holon oferă un program MASA de 1 an

- Şcoala Internaţională Raphael Recanti din Centrul Interdisciplinar Herzliya, oferă cursuri în engleză pentru Automatică, Administrare afaceri şi Guvern, Diplomaţie şi Strategie.

Universităţi care oferă programe de doctorat

--Daniela Universitatea Bar Ilan (Ramat-Gan)

Preşedintele Comisiei studentilor implicaţi în proiecte de cercetare: Prof. Benjamin Sredni srednib@mail.biu.ac.il

Directorul Departamentului studenţilor cercetători: Mrs. Zvia Wiegler-Resnick zvia.resnick@mail.biu.ac.il

Informaţii suplimentare le puteţi obţine la: Tel.: +972-3-5318458, +972-3-5318556 Fax: +972-3-7384003 E-mail: phd.office@mail.biu.ac.il

Comisia studenţilor implicaţi în proiecte de cercetare se ocupă de aplicaţiile celor interesaţi de admiterea la studiile doctorale, stabilesc condiţiile de admitere, aprobă propunerile de doctorat si evaluează tezele de doctorat depuse. Comisia se ocupa si de problemele doctoranzilor pe parcursul studiilor.

Diploma de doctorat se poate obtine in trei moduri diverse:

- studii de doctorat directe: speciale pentru absolvenţii care sunt capabili să ducă la bun sfârşit un studiu complet de cercetare la sfârşitul studiilor universitare (Bachelor’s degree) şi în 6 ani de la începutul doctoratului.

- studii normale: care se efectuează la completarea studiilor şi a tezei de Masterat

- studii combinate: combinând doi ani de studiu pentru Master cu patru ani suplimentari din cadrul studiilor de doctorat.

Studenţilor cu rezultate excepţionale, care şi-au completat studiile de Masterat fără a scrie teza, li se oferă posibilitatea de a pregăti o lucrare echivalentă îin cadrul programului de Doctorat, pe perioada de un an şi să continue, in baza notelor obţinute la lucrare (86 sau mai mult) studiile normale pentru obţinerea diplomei de doctorat.

În ultimii ani, universitatea a investit resurse considerabile pentru încurajarea studenţilor cercetători, oferindu-le burse. Una dintre burse este President’s scholarships, in valoare de 40,000 NIS/an şi scutirea de plată a taxelor universitare. Bursa esteoferită prin competiţie oferita doctoranzilor merituoşi, şi care se obligă să încheie studiile doctorale în maxim 4 ani.

Fiecare student la doctorat care îşi finalizează studiile în perioada de 4 ani şi obtine diploma de absolvire de la comisia de doctorat în această perioada, poate obţine rambursarea tuturor taxelor universitate pe care le-a plătit de-a lungul doctorarului.

Alte informaţii utile:

Facultăţile si departamentele din cadrul Universităţii Bar Ilan

Calendarul academic cu vacanţele şi sărbătorile legale

Bar-Ilan Research & Development Co. Ltd.


Ben Gurion University of Negev (Beer Sheva)

Pentru mai multe informaţii accesaţi situl http://cmsprod.bgu.ac.il/Eng/acadsec/englishprogs.htm


Hebrew University (Ierusalim)

Pentru mai multe informaţii despre admiterea la doctorat accesaţi situl http://www3.huji.ac.il/htbin/bboard/mesmy.pl?116826906105229893 şi http://www.huji.ac.il/huji/eng/student_advanced_e.htm. NOTA: teza de doctorat se scrie in limba ebraica.


The Open University (Tel Aviv)

Pentru mai multe informaţii despre admiterea la doctorat accesaţi situl: http://www-e.openu.ac.il/overseas/about.html NOTĂ: studiile se efectuază in limba ebraică


Technion (Haifa)

Pentru mai multe informaţii accesaţi situl: http://www.graduate.technion.ac.il/eng/ Informaţii despre doctorat in cotutelă cu universităţi din Israel şi străinătate: http://www.graduate.technion.ac.il/eng/


Tel Aviv University (Tel Aviv)

Universitatea Tel Aviv oferă posibilitatea de a face doctorat in aproape toate facultăţile şi departamentele acesteia. Condiţii de eligibilitate: absolvirea masteratului cu o medie generala a anilor de studiu de minim 80 si a lucrării de diploma de minim 85. Unele dintre facultăţi pot cere si alte condiţii de eligibilitate. Inregistrarea si alte informaţii se pot obţine de la Secretariat, Secţia Studenţilor Cercetători, Secretariatul Academic Tel. 03-6408161

NOTA: noii imigranţi studenţi la doctorat au posibilitatea de a obţine o bursa de studiu de la Ministerul de Absorbţie. Pentru mai multe informaţii contactaţi Oficiul de Absorbţie al Universităţii Tel Aviv

Pentru mai multe informaţii despre admiterea la universitate, documente, etc, accesaţi situl: http://www.tau.ac.il/admissions/documents/2009/engtoc.html


University of Haifa (Haifa)

Pentru mai multe informaţii accesaţi situl: http://overseas.haifa.ac.il/page.asp?id=42&a=a3&b=b2


Weizmann Institute of Science (Rehovot)

Pentru mai multe informaţii accesaţi situl: http://www.fgs.org.il/en/article.php?id=8 Informaţii despre burse de doctorat: http://www.fgs.org.il/en/article.php?id=70

Contact

Dacă aveţi întrebări suplimentare legate de procesul de admitere în Israel, te rugăm să trimiţi un e-mail la contact@il.lsrs.ro

Membrii echipei LSRS - Israel:

Daniela Blihoghe - Ambasador LSRS Israel Email: daniela.blihoghe@il.lsrs.ro

Ramona Balţăretu Jacob - Prim Consilier Relaţii Externe LSRS Israel Email: ramona.baltaretu@il.lsrs.ro

Daniela Stoian - Reprezentant LSRS Israel Email: daniela.stoian@il.lsrs.ro

Informaţii generale despre Israel

--Ramona

Statul Israel: Forma de guvernământ: republică.

Suprafaţa: 20.770 km².

Populaţia: 6.800.000 locuitori.

Limba oficială: ebraică, arabă.

Capitala: Ierusalim.

Moneda: shekel nou (NIS).

Ziua independenţei: 14 mai 1948.

Fus orar: +2/+3.

Domeniu Internet: .il.

Prefix telefonic: 972.

Aşezare geografică: în Orientul Mijlociu, în estul Mării Mediteraneene.

Vecini: Marea Mediterană în vest, Liban în nord, Siria în nord-est, Iordania în est, Egipt în sud-est. Israelul are ieşire la Marea Mediterană, la golful Aqaba a Marii Rosii şi la Marea Moartă.

Relief: trei regiuni topografice: câmpiile de coastă de-a lungul Mării Mediteraneene, munţii (Hermon, Galileea superioară, Galileea inferioară, Carmel, în nord; Samaria şi Iudea în sud), văi (Hula, Capernaum, Iordan, Jezreel), deşerturi. Râuri: Iordan, Yarkon, Na’aman, Kishon, Raninim, Alexander, Ga’aton.


--Daniela

Climat Israelul are o climă mediteraneana. În general verile sunt lungi, calde şi uscate, iar iernile sunt scurte, reci şi umede. Aproape 17 % din precipitaţiile anuale se produc între noiembrie şi februarie, prin furtuni violente. Ninsori sunt ocazionale. Temperaturi anuale: 5-13 grade Celsius în Ianuarie; 18-31 grade Celsius în august.

Religii Religia predominantă este iudaismul, aproximativ 16% din populaţie este musulmană, 2% creştină şi 1,5% druză.

Transportul Transportul aerian este cel mai des folosit în/din Israel. În interiorul Israelului, cele mai de utilizate mijloace de transport public sunt trenurile şi autobuzele. De reţinut este faptul că transportul public işi inceteaza activitatea în weekend, pe perioada Shabatului, de vineri după amiază până sâmbătă seara. Cei ce sunt nevoiţi să se deplaseze în weekend se pot baza pe companiile private ce rulează microbuze pe rutele importante din ţară, preţurile biletelor de călătorie fiind în general mai mici decât cele practicate de companiile de stat. De obicei, o parte din populaţie se deplasează cu ajutorul autoturismelor. Este interzis a circula cu maşina personala în weekend în zonele cu populaţie predominant ultraortodoxă, de exemplu în multe zone din Ierusalimul de Vest, oraşul Bnei Brak, important centru religios etc.

Zilele lucrătoare sunt duminica-joi, iar weekendul este vineri şi sâmbătă (sâmbata este ziua de odihnă). Programul de lucru al magazinelor in zilele lucratoare, în general 9 a.m.-10 p.m.

Securitate Conflictul regional dintre evrei şi palestinieni, bazat pe revendicarea drepturilor teritoriale, a generat numeroase atacuri teroriste, de altfel în creştere. În 2006, un conflict de 34 de zile, între Israel şi Hezbollah, o grupare paramilitară ce are ca ţel distrugerea Israelului, a dus la devastarea masivă a Libanului, şi a zonelor de frontieră şi descurajănd industria turismului. Prin urmare, în apropierea zonelor de graniţă trebuie luate măsuri de precauţie, în zonele disputate cum ar fi Ierusalimul, Teritoriile Ocupate şi fîşia Gaza.


--Ramona

Turism Israelul este o destinatie turistica de peste 2000 ani. In intreaga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Evenimentele, povestile si legendele despre aceste locuri au ramas intiparite in mintea oamenilor de pretutindeni.

Israelul este o combinaţie stranie de arome străvechi şi adieri moderne. Cu o bogată moştenire istorică, Israelul şi în special capitala sa, Ierusalimul este un fel de leagan al celor trei religii monoteiste: creştinismul, iudaismul şi mahomedanismul. Oraşele principale sunt: Ierusalim, Tel-Aviv, Haifa.

Ierusalimul De la înălţimea Muntelui Măslinilor, deasupra Grădinii Ghetsimani, se vede panorama vechiului oraş, cu cea mai cunoscută emblema: Domul Stâncii. Oraşul este împărţit în secţiuni: oraşul vechi, înconjurat de ziduri, oraşul nou-israelian (Ierusalimul de Vest) şi cel arab (Ierusalimul de Est). Orasul vechi adaposteste patru cartiere importante: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Astazi aceste patru comunitati etnice si religioase promoveaza impreuna culturi diferite cu acelasi patrimoniu. Sunt 8 porti care strabat zidurile orasului, iar cel mai important trafic se desfasoara prin Poarta Jaffa.

Cetatea Ierusalimului - se poate vizita casa in care a unde a locuit Maica Domnului in cetatea Antonia.

Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam ) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantecul Cantecelor. Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele „14 opriri ale Crucii” care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos - centrul credintei crestine din intreaga lume. Zidul Plângerii

Muntele Sionului - pe care se află Biserica Adormirii Maicii Domnului,

Muntele Maslinilor - loc în care mulţimile se întâlnesc în Duminica Floriilor ca sa reediteze intrarea lui Iisus in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus

Flevit ("Domnul a plans"). Tot pe acest munte este Gradina Ghetsimani, in care exista inca o mica livada de maslini, despre care se spune ca ar avea aproape 2000 de ani. Alte biserici pe Muntele Măslinilor: Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului si Pestera Ghetsimani, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru)

Nazareth, orasul copilariei lui Isus. Obiective: Catedrala Catolică Buna Vestire, cea mai mare construcţie de cult din Orientul Apropiat, pe locul unde s-a aflat casa Fecioarei Maria; Biserica Sf. Iosif; Sinagoga; Biserica Sf. Gavril, unde se găseşte izvorul Mariei; Localitatea Cana Galileei, unde Isus a savarsit prima minune, transformand apa in vin.

Haifa, oraş port al Israelului. Mai nou, la lista pelerinilor ce se aventurează spre Israel se adaugă şi adepţii credinţei Baha’i, ce au ca reper religios grădinile Baha’i situate pe o parte a muntelui Carmel. Se pot vizita: Grădinile Bahai (o parte), Templul Cultului Bahai si mănăstiriea Stela Maris.

Bethleem, Cetatea lui David, cu locul unde ciobanii vremii au fost anuntati de ingeri despre nasterea lui Mesia. De vizitat: Biserica Nasterii Domnului, Piata Ieslei si Mormantul Rachelei.

Tel Aviv Cu o vechime de mai puţin de un secol, Tel Aviv nu poate concura cu Ierusalimul. Un scurt tur panoramic al celui mai mare oraş cosmopolit al Israelului este absolut necesar turistului care vrea să guste mixtura culturală prezentă prezentă aici.

Muzeul Diasporei - situat în campusul Universităţii din Tel Aviv

La Qumran la Marea Moarta - magazinul de cosmetice produse din mineralele din Marea Moarta. De-a lungul Raului Iordan, via Jericho - locul botezului Domnului (Chibutz Yardenit).

Sit-ul arheologic Tzippori (Sepphoris), iniţial aşezare datând din secolul al II-lea î.Hr., a fost apoi capitală romană a Galileei. Astăzi este un obiectiv deosebit de vizitat datorită ruinelor bine păstrate. Se pot vedea drumuri romane, o casă romană cu superbe podele decorate cu mozaicuri, o cetate a cruciaţilor şi sistemul roman de apeducte.

Sănătate

Informatii la zi despre sanatate

De obicei, fiecare universitate recomandă studenţilor o firmă de asigurări de sănătate cu care colaborează. Pentru orice eventualitate, aveţi aici câteva:

Femi, parte a grupului Davidoff

Harel

Clalit, cu opţiunea pentru limba engleza în stânga sus, apoi alegeţi Life Insurance

555, asigurare de viaţă directă în Israel, oferind politici diferite de asigurare

9000000, 9 milioane de asigurare în Israel, oferind, de asemenea, politicile de asigurare de viaţă


--Daniela

Ambasada României în Israel

Adresa: Str. Adam Hacohen, Nr. 24, Tel Aviv 64585

Telefon: +972-3-522 9472 (centrala 24/7); +972-3-529 0777 (direct);

Fax: +972-3-524 7379

Website: http://telaviv.mae.ro

E-mail: office_romania@bezeqint.net

Secţia consulară

Adresa: Paz Tower 2, Str. Shoham, Nr. 2, Et. 8, Ramat Gan 52510

Telefon: +972-3-524 4644; +972-3-524 2482; +972-3-529 0611; +972-3-529 0613

Fax: +972-3-523 0066

E-mail: consul_romania@bezeqint.net

Website: http://telaviv.mae.ro

Ambasada Israelului în România

Adresa: Bd-ul Dimitrie Cantemir, nr. 1

Telefon: 330.41.49 / 330.41.99

E-mail: bucharest.mfa.gov.il

Biserica Romana in Ierusalim

Adresa: Str. Shivtei Israel 46, 95015, IERUSALIM, Israel;

Secretariat: tel / fax 00 972 2 6263034

Sistemul educațional din Israel