Filiala Norvegia

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
SiglaNorvegia.jpg

Filiala Norvegia reprezintă Liga Studenţilor Români în Străinătate pe teritoriul Norvegiei. Aceasta este înfiinţată pe 15 Noiembrie 2009. Filiala LSRS Norvegia îşi propune să ofere studenţilor informaţii legate de studiul în Norvegia, respectiv toate aspectele legate de: costuri, mod de viaţă, socializare, oportunităţi, etc. De asemenea, îşi propune să organizeze activităţi pentru a crea o mai strânsă legătură între studenţii români. Scopul final este de apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor LSRS din Norvegia.


Organizare

Activitatea organizată de Echipa LSRS Norvegia se desfășoară pe patru direcții: Proiecte, Relații Interne, Relații Externe, Comunicare și Informare.

Proiecte

În cadrul echipei se lucrează constant la conceperea de proiecte și analizarea viabilității lor, la dezvoltarea relațiilor dintre studenții români, dar și dintre LSRS și instituțiile partenere din Norvegia.

Evenimente

Până în acest moment au fost organizate diverse evenimente, de la întâlniri informale între studenți, la o Expoziție de Marțisor, Conferință pe temă istorică sau Seara Culturală. În fiecare an, evenimentele se reinventează și impactul lor este din ce în ce mai mare.

Expoziție de Marțisor

MartisorNo3.jpgMartisorNo2.jpgMartisorNo1.jpgMartisorNo4.jpgMartisorNo5.jpg
Acest eveniment are scopul de a aduce spiritul românesc al lunii martie și pe meleaguri străine. Echipa LSRS Norvegia pregătește mărțisoare handmade, care au inscripționată originea și simbolul Mărțișorului, și le împarte studenților străini. De asemeni, aceștia au ocazia de a-și confecționa ei singuri mărțișoarele.

BI-nner

Binner1.jpgBinner2.jpgBinner3.jpgBinner5.jpgBinner4.jpg
În cadrul evenimentului de seară culturală organizat de LSRS filiala Norvegia, pregătim o cină pentru aproximativ 300 de studenţi internaţionali. Programul se desfăşoară în cadrul facultăţii BI Norwegian Business School, Oslo. Scopul nostru este să promovăm şi să aducem o “părticică de acasă” în Norvegia. Facem acest lucru prin mâncare, dans, muzică, videoclipuri de prezentare şi cadouri oferite celor care sunt mai rapizi şi răspund la întrebările noastre despre România. Evenimentul este un adevărat succes în fiecare an, primind reacţii pozitive din partea studenţilor, ei lăudând mai ales mâncarea tradiţională.


Evenimente la Ambasadă

Amb1.jpgAmb2.jpgAmb3.jpgAmb4.jpgAmb5.jpg
În fiecare an, echipa LSRS Norvegia participă la diverse evenimente la Ambasada României la Oslo, fapt care evidențiază buna colaborare a filialei cu Ambasada. Cel mai important eveniment organizat de filiala Norvegia la Ambasadă este cel de networking, unde noii studenți îi întâlnesc pe actualii studenți din Oslo, dar și pe românii care lucrează în Norvegia. La eveniment participă și firme de recrutare care oferă informații prețioase studenților despre piața muncii din Norvegia. Scopul evenimentului este de a-i ajuta pe noii studenți cu perioada de tranziție, dar și de a le oferi o imagine cât mai realistă despre oportunitățile care există în Norvegia dincolo de studiile universitare.

1 Decembrie

1dec1.jpg1dec2.jpg1dec3.jpg1dec5.jpg1dec4.jpg
Cu ocazia zilei naţionale a României, organizăm un eveniment pentru a sărbători alături de colegii și prietenii noştri din ţara “gazdă”, Norvegia. Pregătim o seară cu dans românesc, prăjituri şi karaoke, reuşind să atragem şi să implicăm şi invitaţii. De asemenea, facem un quiz pe baza unui filmuleţ despre România, invitaţii fiind răsplătiţi pentru atenţia şi participarea lor.

Echipă

Nicoleta ROȘU - Coordonator LSRS Norvegia

Loredana SĂLĂVĂSTRU- Coordonator Adjunct LSRS Norvegia

Proiecte

Raluca-Ioana ZĂULEȚ – Consilier Proiecte Interne

Eugen CUCU – Consilier Proiecte Externe

Mălina Elena BULAI – Consilier Proiecte

Relații interne

Ana-Maria IFRIM – Consilier Dezvoltare

Tudor MURUZUC – Consilier Dezvoltare

Relații externe

Teodora SAMOILĂ – Consilier Parteneriate

Nicoleta Bubulac - Consilier Organizații Studențești

Comunicare

Ana CHIRIAC – Consilier Comunicare

Camelia POP – Consilier Informare

Loredana SĂLĂVĂSTRU – Consilier Media & Design

Contact

contact@no.lsrs.ro - contact Filiala LSRS Norvegia

nicoleta.rosu@no.lsrs.ro - contact Coordonator LSRS Norvegia

loredana.salavastru@no.lsrs.ro - contact Coordonator Adjunct LSRS Norvegia

contact@lsrs.ro - contact LSRS Central