Filiala Marea Britanie

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
1966791 742465392430241 1020198069 n.jpg
FilialaAnului.jpg


Filiala Marea Britanie a fost înființată la începutul anului 2009 pentru a reprezenta Liga Studenților Români din Străinătate în Marea Britanie. Obiectivele sale principale sunt consolidarea comunității studenților și absolvenților români din Marea Britanie și facilitarea contribuției lor la dezvoltarea României prin diverse oportunități academice, profesionale și sociale.

Filiala Marea Britanie a primit titlul onorific de Filiala LSRS a Anului 2014 în cadrul celei de-a VI-a editii a Galei Studenților Români din Străinătate, ce a avut loc în data de 6 ianuarie 2015. Filiala se bucură, de altfel, de prezența a peste 3500 membri activi, de colaborarea cu 25 societăți studențești de români și de numeroși susținători și sponsori.


Proiecte

  • Programul LSRS United Kingdom Mentorship Scheme este organizat anual de către Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Marea Britanie și Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord pentru a oferi studenților și profesioniștilor români din această țară oportunitatea de a face schimb de experiență.
Speednetworking2015.jpg
ParticipantsSpeedNetworking.jpg
Programul debutează cu un eveniment de Speed-Networking ce constă într-o serie de discursuri, o sesiune în formatul "masă rotundă" pentru a prezenta experiențele interdisciplinare ale participanților și sesiunea propriu-zisă de speed-networking în care mentorii și studenții poartă o conversație interpersonală. Sferele de interes ale studenților și cele de activare ale profesioniștilor sunt Business & Economie, IT, Medicină, Drept, Jurnalism & Comunicare, Mediul Academic, Administrație & Diplomație și Arte & Cultură. Colaborarea dintre mentori și studenți este menită să dureze șase luni și se concretizează nu doar prin numeroase sfaturi și sugestii profesionale, ci și prin contribuția mentorilor la scrisori de recomandare și posibile oferte de stagii de practice.
Prima editie a evenimentului Speed-Networking a avut loc pe 25 mai 2013 la University of East London și a cunoscut un adevărat success atât din partea studenților, cât și a profesioniștilor romani. Astfel, Filiala LSRS Marea Britanie a fost determinată să organizeze și a doua ediție a evenimentului ce a avut loc pe 29 martie 2014 la Institutul Cultural Român din Londra și a găzduit nu doar reprezentanți de seamă, precum E. S. Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanii și Rt. Hon. Keith Vaz, actual Membru al Parlamentului Marii Britanii, cât și 35 de mentori și 80 de studenți. În anul 2015 evenimentul Speed-Networking a căpătat amploare pe data de 9 mai la Ambasada României la Londra prin prezența a 120 de studenți și profesioniști romani, dar și a unor români consacrați precum Daniel și Maximilian Zielinski, Mihai Dănilă și Alecsandra Raluca Drăgoi ce au împărtăși participanților experiența lor profesională și recunoștința pe care au primit-o și în afara granițelor țării.  • LSRS UK și Tarom te aduc mai aproape de casa reprezintă un proiect de parteneriat inițiat de Filiala Marea Britanie în luna martie a anului 2014 prin care studenții români din Marea Britanie pot beneficia de un tarif fix de 125 GBP fără taxe de aeropot pe rutele Londra - București - Londra și Londra - Iași - Londra. În primele luni ale apariției acestei oferte au fost generate peste 650 de cereri de la studenții români din întregul Regat Unit. Este important să vă asigurați că deveniți membri LSRS Marea Britanie înainte de a solicita această ofertă.
Pentru a va informa cu privire la condițiile și beneficiile acestei oferte va sugerăm să consultați următoarea pagină web: *http://uk.lsrs.ro/671/

Evenimente

CSCPR.jpg
  • Conferinta Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie este un eveniment organizat de către Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Marea Britanie împreună cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Aproximativ 170 de studenți, profesori și cercetători români au participat la cea de-a șaptea ediție a Conferinței ce a fost găzduită de Universitatea din Sheffield pe data de 11 octombrie 2014. Tema abordată a fost Building Our Place in Europe - the 7 Years Milestone Within the EU și a inițiat participanții în discursuri pe diferite subiecte, precum contribuția comunității românești din Marea Britanie la prosperitatea europeană sau ilustrarea experienței academice a studenților români în cadrul instituțiilor britanice.


CAESAR.jpg
  • Filiala Marea Britanie a adus în afara granițelor României primul Cocktail C.A.E.S.A.R organizat alături de Fundația C.A.E.S.A.R. pe 9 iunie 2014 într-un mediu informal unde s-au întrunit 35 de profesioniști români din diverse domenii. Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români intenționează să reunească specialiști români din țară și din străinătate cu scopul de a realiza un proiect comun și de lungă durată menit să contribuie la dezvoltarea României. Așadar, în cadrul Cocktailului C.A.E.S.A.R. s-au adus în discuție evenimente naționale importante pentru a stabili traiectoria proiectului C.A.E.S.A.R. ce are în vedere îmbunătățirea imaginii României și a românilor din Marea Britanie.


Echipă

Echipa Filialei Marea Britanie este compusă în întregime de studenți români localizați în Marea Britanie, iar în luna martie a anului 2015 aceasta însuma 16 membri activi în următoarele departamente:

Echipa.jpg


  • Departamentul Coordonare este responsabil pentru coordonarea eficientă a echipei, propunerea și implementarea de proiecte și evenimente în beneficiul membrilor, pentru menținerea unei bune relații cu celelalte Filiale ale Ligii Studenților Români din Străinătate, dar și cu instituțiile oficiale ale Statului Român în Regatul Unit.


  • Departamentul Relații Externe inițiază, stabileste și dezvoltă colaborări cu diverse organizații și întreține relațiile existente partenerii Filialei.


  • Departamentul Economic și Departamentul Juridic contribuie intens la dezvoltarea Filialei ocupându-se de stabilirea și menținerea unei relații stabile și fructuoase cu sponsorii.


Echipa2.jpg


  • Departamentul Comunicare promovează Filiala prin crearea și implementarea strategiior de comunicare, urmăreste și evaluează imaginea Ligii Studenților Români din Străinătate și a Filialei în presă națională și internațională, și gestionează baza de date a contactelor media.


  • Departamentul Design realizează diferite materiale pentru promovarea platformelor online ale Filialei și asigură producerea de materiale foto, video și audio în cadrul evenimentelor Ligii Românilor Studenți din Străinătate.


Lista completă a membrilor echipei Filialei Marea Britanie, incluzând numele, poziția și adresa de email, poate fi accesată în următorul link:

Contact

Filiala Marea Britanie este activă pe majoritatea platformelor online pentru a-și ține membrii la curent cu privire la activitatea și evenimentele sale, cât și pentru a le oferi informații cu privire la oportunități academice, profesionale și sociale. Astfel, Filiala poate fi găsită pe:


De asemenea, echipă Filialei Marea Britanie poate fi contactată direct la adresa de email contact@uk.lsrs.ro