Filiala Italia

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Filiala Italia reprezintă Liga Studenţilor Români în Străinătatepe teritoriul Italiei.

Logo LSRS - Italia PNG.png

Descriere

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizație neguvernamentală cu peste 12.000 de membri prezenți în mai mult de 50 de țări.

Filiala Italia a fost relansata la începutul anului 2015. Într-un scurt interval de timp aceasta s-a alăturat cu pași grăbiți dar siguri obiectivelor Ligii Studenților Romani din Străinătate și mai precis:

- promovarea culturii române în țara gazdă prin diferite evenimente și activități culturale, pentru a contribui la consolidarea dialogului italo-roman în acest caz;

- informarea comunității de studenți romani (aflați atât pe teritoriul român cât și din diaspora) despre oportunități profesionale, culturale și sociale;

- implicarea și susținerea acestora în diverse activități extracurriculare, oferind studenților șansa de a dobândi experiență pentru a contribui la viitorul și progresul României.

Proiecte

Evenimente

Filiala Italia promovează valorile românești pe teritoriul Italiei prin organizarea sau participarea la diferite evenimente culturale . De asemenea filiala organizează periodic întâlniri informale la care pot participa studenții romani ce doresc sa se implice în diferitele activități ale ligii. Printre evenimentele realizate se numără:

  • IA – Fra tradizione e modernità : este primul eveniment organizat de către echipa LSRS din Roma, cu scopul de a celebra ‚’Ziua Universala a Iei’’ ce se sărbătorește anual pe 24 iunie. Evenimentul s-a desfășurat la Accademia di Romania, sub patronajul acesteia și a Ambasadei Române la Roma.

[1]

Echipă

Contact

contact@it.lsrs.ro - E-mail de contact principal pentru Ambasada Italia a Ligii Studentilor Romani din Strainatate