ECTS

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

ECTS (în limba română SECTS - Sistemul European de Credite Transferabile, sau, pe scurt, credite ; în engleză European Credit Transfer and Accumulation System) este un mod convențional de a măsura efortul de studiu al studenților facultăților europene.

Sistemul urmărește să faciliteze recunoașterea perioadelor de studii urmate în afara instituției „părinte” (home institution) de către studenți mobili, prin transferul de credite.

Creditele se alocă tuturor componentelor educaționale ale programului de studiu (module, cursuri, stagii, elaborare de dizertații, etc.) și reflectă volumul de muncă solicitat de fiecare activitate pentru atingerea obiectivelor specifice, raportat la volumul de muncă necesar pentru a finaliza cu succes un întreg an de studii.

Conform legilor olandeze, un ECT este efortul de studiu corespunzător a 28 de ore de lucru individual, un an de studiu la zi având 60 ECTS. Aceasta înseamnă că pentru a absolvi 60 ECTS este nevoie de un efort de opt ore pe zi, cinci zile din șapte pe o perioadă de 294 de zile. De aici și expresia olandeză „studiul este o slujbă fulltime”.

În România, un SECT corespunde unui efort de 30 de ore.

ro ECTS – Aspecte esențiale

en ECTS (Wikipedia în limba engleză)