Filiala SUA

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
(Redirecționat de la Ambasada SUA)
Salt la: navigare, căutare

Lsrs us logo.png

Filiala LSRS-SUA reprezintă Liga Studenţilor Români din Străinătate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Scopul Filialei SUA este de servi ca mijloc de comunicare si colaborare intre tinerii romani care doresc sa studieze, studiaza, sau au studiat in SUA. Cateva din obiectivele Filialei LSRS-SUA sunt:

 • Oferirea de informatii utile romanilor care intentioneaza sa studieze la universitati in SUA
 • Sprijinirea studentilor romani care studiaza in prezent la universitati in SUA
 • Crearea de conexiuni intre romanii absolventi ai universitatilor din SUA si piata muncii din Romania in vederea dezvoltarii profesionale a acestora

Evenimente

Celebrate Romania

30 Noiembrie 2010, New York

Studenţii români din New York, profesori, demnitari români şi prieteni americani au marcat Ziua Naţională a României printr-un eveniment iniţiat de LSRS-SUA,cu sprijinul Centrului Est European al Universităţii Columbia din New York, al Consulatului General al României la New York, studentilor si absolventilor romani de la Columbia, NYU, Cornell si alte universitati de prestigiu şi World TV. Atmosfera festivă a fost completată de muzică şi bucate tradiţionale, filme şi fotografii din România. Evenimentul, intitulat "Celebrate Romania", a avut loc în clădirea de Relaţii Internaţionale a Universităţii şi a fost organizat de Filiala S.U.A a LSRS, împreună cu Catedra Nicolae Iorga de Limba şi Cultura Română de la Universitatea Columbia. Printre invitaţi s-au numărat: prof. Mona Momescu, gazda evenimentului şi şefa Catedrei Nicolae Iorga de Limba şi Cultura Română de la Universitatea Columbia, Marian Pârjol, Consulul General al României la New York, Simona Miculescu, Ambasadorul României la Naţiunile Unite şi dr. Cecilia Dragomir.

Promovarea excelenţei Doamna Profesora Mona Momescu, gazda evenimentului şi şefa Catedrei Nicolae Iorga de Limba şi Cultura Română de la Universitatea Columbia, a subliniat importanţa menţinerii unei comunităţi româneşti puternice în S.U.A. Doamna profesoară a declarat că studenţii români din străinătate ajută România prin programele de excelenţă la care participă. Ideal ar fi ca aceştia să fie absorbiţi de mediul academic şi de economia românească şi să fie integraţi în domeniul pentru care s-au pregătit la universităţi de top.

Unitate şi colaborare “Unitatea este singurul mod prin care putem trăi în pace şi prosperitate”, a declarat Marian Pârjol, Consulul General al României la New York, totodată felicitând organizatorii pentru iniţiativa onorabilă de a celebra departe de ţară 92 de ani de unitate a poporului român. În discurs, dl. Pârjol a subliniat importanţa sprijinului primit de acasă care face posibile performanţele actuale ale studenţilor români de peste hotare. De asemenea, a asigurat membrii Filialei LSRS S.U.A de susţinere din partea Consulatului pentru viitoare iniţiative.

Cu gândul la România “Mă bucur ca la o univesitate prestigioasă din New York se găsesc inimi de români care sărbătoresc o zi aşa importantă”, a declarat doamna Simona Miculescu, Ambasadorul României la Naţiunile Unite. În ceea ce priveşte rolul studenţilor români din străinate în promovarea dezvoltării durabile în România, doamna Ambasador, îi consideră drept noii paşoptişti ai României, pe care o pot ajuta cel puţin iubind-o şi fiind mândri de unde provin, cu speranţa că aceştia isi vor întoarce la un moment dat inima şi gândurile spre ţară.

Primele aparitii in presa romaneasca cu privire la acest eveniment: NYMagazin, Clipa, Gandacul de Colorado.

Making Strides Against Breast Cancer Walk

17 Octombrie 2010, Brooklyn, NY

Alatura-te echipei LSRS-SUA- Making Strides Against Breast Cancer Walk. Victoria nu se obtine individual, ci impreuna.

Atlanta World Showcase and Governor's International Awards

7 octombrie 2010, Atlanta, GA

LSRS-SUA, alaturi de Consulatul Onorific al Romaniei la Atlanta, a reprezentat Romania la evenimentul “Atlanta World Showcase and Governor's International Awards”. La acest prestigios eveniment international au fost prezente peste 60 de reprezentante consulare si comerciale internationale.

Studenți români în SUA

27 iulie 2010, New York

Filiala LSRS din Statele Unite ale Americii a organizat în seara zilei de 27 iulie 2010 evenimentul "Studenți români în SUA". La sediul Consulatului Român de la New York, nouă elevi din România cu rezultate remarcabile la olimpiade internaționale au avut ocazia să întâlnească tineri absolvenți și studenți la universități de prestigiu din S.U.A. În cadrul unei discuții informale, studenţi şi absolvenţi români de la universităţi americane le-au oferit celor nouă tineri de excepție informaţii despre continuarea studiilor în S.U.A și le-au împărtăşit detalii din propria experienţă despre viața universitară. La eveniment au participat: domnul Consul General Pietro Pavoni, doamna Ambasador al României la Națiunile Unite Simona Miculescu, doamna Consul General Adjunct Andreea Berechet, domnul profesor universitar Liviu Iftode (Universitatea Rutgers), doamna profesoară Florina Mărăcine (conducător de grup) și doisprezece tineri români din S.U.A. Evenimentul a fost organizat de Lavinia Preda, coordonator adjunct al Filialei LSRS din S.U.A, în colaborare cu UniversityPrep.

Lansarea LSRS-SUA

17 aprilie 2010, Washington D.C.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a sărbătorit lansarea Filialei din Statele Unite ale Americii printr-un eveniment de excepţie organizat la sediul Ambasadei României din Washington D.C. Apariţia filialei este o dovadă a prezenţei active a LSRS în S.U.A, unde sute de studenţi români studiază şi reprezintă România la unele dintre cele mai prestigioase universităţi ale lumii.

Evenimentul a reunit membri LSRS, reprezentanţi ai statului român, ai diasporei româneşti, ai asociaţiilor studenţesti şi profesionale, jurnalişti, membri marcanţi ai mediilor academic, cultural, diplomatic şi de afaceri de pe teritoriul S.U.A. Au luat cuvântul Adrian Vieriţa, ambasadorul României în S.U.A., Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea Maryland, Camelia Minoiu, economist, Fondul Monetar International, Ştefan Minovici, preşedintele MIC & Associates, Sebastian Burduja, preşedintele LSRS şi Lavinia Preda coordonator adjunct al LSRS-SUA. Discursurile au fost urmate de o recepţie cu bucate tradiţionale româneşti – prilej pentru discuţii informale între invitaţi.

„Dumneavoastră sunteţi foarte buni ambasadori ai României şi vă spun ca un om de meserie. (...) Imaginea pe care o reflectaţi dumneavostră despre România în mediile academice şi de lucru şi în networking-ul dumneavoastră este o chestiune absolut unică şi pentru aceasta aş dori să vă mulţumesc foarte mult!” a declarat Adrian Vieriţa, ambasadorul României în S.U.A.

„Pentru că mi-a mers la suflet motto-ul acestei organizaţii, mi-am reamintit despre dezbaterile care au avut loc în România despre ce model alegem: neointerbelic sau neopaşoptist. (...) şansa României este să regăsească spiritul paşoptist, care a fost legat de spiritul luminii. Spiritul paşoptist era o încredere în raţionalitate şi în adevăr. În al doilea rând, paşoptismul a fost o mişcare a toleranţei civice. (...) Mă angajez aici, atât cât pot, să fiu împreună cu voi, nu alături, ci împreună. Să nu credeţi vreodată că doi sau trei oameni nu pot schimba lumea; de fapt este singura cale în care lumea s-a schimbat. Cred că ceea ce faceţi aici este o iniţiativă a societăţii civile globale. Ce se petrece în momentul de faţă? Trăim momentul de global society… acesta este punctul principal. ” a declarat Vladimir Tismăneanu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland.

"Lansarea filialei LSRS-SUA la Washigton D.C., cu sprijinul direct şi substanţial al Ambasadei României, marchează un moment istoric pentru comunitatea numeroasă a tinerilor români din Statele Unite. De acum înainte, prin eforturile echipei de voluntari LSRS din S.U.A, există un forum de organizare şi o voce reprezentativă pentru toţi studenţii şi absolvenţii români ai universităţilor americane. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă lansarea Ligii în Statele Unite, inclusiv reprezentanţilor Ambasadei României la Washington D.C., jurnaliştilor, sponsorilor şi, mai ales, sutelor de studenţi români care ne-au susţinut în acest demers" au declarat Sebastian Burduja, preşedintele Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi Lavinia Preda, coordonator adjunct Filiala LSRS-SUA.

Despre acest eveniment in mass-media romaneasca: Antena 3, romane.ro, prodiaspora.de, eustudent.ro, stiriazi.ro, Radio Romania Actualitati, ziuaconstanta.ro, mondonews.ro, studentie.ro, epochtimesromania.com, stirileonline.ro, NYMagazin, Cuget Liber, Clipa.com etc.

In New York? Esti Invitat la Seara Romaneasca de 1 Decembrie

1 Decembrie 2009, New York

In seara de 1 Decembrie 2009 incepand cu ora 7:00 p.m., membrii LSRS din New York vor sadi samanta evenimentului “Seara Romaneasca de 1 Decembrie”. Esti si tu invitat sa ni te alaturi! RSVP pana in 30 noiembrie la contact@us.lsrs.ro si viziteaza Romanian Garden Restaurant pentru mai multe detalii in legatura cu locatia evenimentului. In anii urmatori ne propunem extinderea acestui proiect in cat mai multe comunitati romanesti de pe teritoriul SUA.

Alatura-te Ligii Studentilor Romani din Strainatate

29 Noiembrie 2009

Fie ca tocmai ti-ai inceput studiile la o universitate americana sau ai absolvit deja, esti membru al unei organizatii studentesti sau parte din diaspora, te invitatam sa ni te alaturi. Inscrie-te in Liga sau contacteaza-ne la contact@us.lsrs.ro cu idei de colaborare sau noutati despre evenimentele care ar fi de folos altor studenti romani din SUA.

Proiecte

Filiala LSRS-SUA isi propune o implicare energica in activitati relevante pentru romanii care doresc sa studieze, studiaza sau au studiat in SUA. Proiectele noastre se adreseaza acestor trei categorii, punand accent pe pastrarea legaturilor cu tara, a obiceiurilor/traditiilor romanesti, precum si pe stimularea integrarii si reusitelor academice in sistemul de invatamant american.

Proiectele LSRS-SUA sunt adresate romanilor de pe intreg teritoriul SUA. Invitam cluburile/asociatile studentesti si diaspora la colaborare stransa in vederea atingerii scopurilor comune. Implicarea activa a membrilor LSRS din toate colturile SUA si o relatie cat mai stransa cu organizatiile locale va oferi posibiltatea unui numar cat mai mare de romani sa beneficieze de pe urma proiectelor noastre, care vor viza:

 • Facilitarea tranzitiei la noul stil de viata pentru studentii romani nou veniti in SUA
 • Initierea de colaborari cu alte organizatii studentesti cu scopul de a facilita intergrarea studentilor romani in noul mediu si familiarizarea lor cu limba engleza, prin evenimente sociale si networking
 • Facilitarea colaborarii intre organizatiile studentilor romani din SUA
 • Promovarea evenimentelor organizatiilor locale pe site-ul Filialei LSRS-SUA
 • Stimularea si promovarea rezultatelor academice exceptionale
 • Organizarea de evenimente cu ocazia zilei nationale a Romaniei, sarbatori de Pasti, sarbatori de iarna sau 1 Martie
 • Organizarea de spectacole artistice cu specific romanesc
 • Intermedierea relatiilor academice si profesionale a romanilor care studiaza in SUA cu forurile de specialitate din Romania

Participa Si Tu!

 • Inscrie-te in Liga
 • Contacteaza-ne la contact@us.lsrs.ro
 • Alatura-te echipei noastre ca voluntar in proiectele care urmeaza sa se deruleze
 • Trimite-ne informatii utile/interesante si idei de proiecte folositoare pentru viitorii, actualii sau fostii studenti in SUA
 • Vorbeste-le prietenilor despre noi si incurajeaza-i sa ni se alature

Despre Noi

Incepand cu mijlocul lunii noiembrie 2009, Filiala LSRS-SUA are o echipa noua. Mai mult de jumatate din pozitiile filialei au fost ocupate in urma unei campanii agresive de recrutare. Daca doriti sa va alaturati eforturilor noastre si sa deveniti un membru activ al echipei LSRS-SUA, va rugam s-o contactati pe Andreea Dersidan (andreea.dersidan@us.lasrs.ro).

Organizarea Filialei LSRS-SUA este similara cu cea a altor Filiale LSRS, iar membrii echipei sunt listati mai jos. Noi punem accent pe o colaborare armonioasa intr-un mediu prietenesc. Stim ca munca de voluntariat este eficienta doar daca fiecare membru al echipei desfasoara activitati care ii aduc satisfactii, asa ca dorim sa oferim tuturor sansa de a se implica in proiecte care se potrivesc pregatirii si intereselor lor.

Echipa

 • Coordonare:
Coordonator: Lavinia Preda
 • Proiecte
Prim Consilier Proiecte: Andrei Gandila
 • Relatii Interne
Prim Consilier Relatii Interne: Andreea Dersidan
Consilier Membri LSRS: Alexandru Baja
 • Relatii Externe
Prim Consilier Relatii Externe: Raluca Viman-Miller
Consilier Parteneriate: Robert Bogdanffy
 • Comunicare si Informare
Prim Consilier Comunicare si Informare: Paul Marin

Multumim fostilor membri ai echipei Filialei LSRS-SUA:

 • Raluca Hanea (Consilier Proiecte Interne martie 2010- mai 2011)
 • Luminita McGill (Consilier Membri LSRS august 2010- martie 2011)
 • Ioan Marginean (Coordonator noiembrie 2009- februarie 2011)
 • Tudor Alexandrescu (Consilier Parteneriate aprilie 2010 - ianuarie 2011)
 • Marcel Barbulescu (Consilier Relatia cu Diaspora noiembrie 2009 - ianuarie 2011)
 • Ioana Ciolac (Prim Consilier Comunicare si Informare iulie 2010 - decembrie 2010)
 • Gabriela Walker (Consilier Proiecte Externe decembrie 2009 - mai 2009)
 • Delia Conache (Consilier Design & Continut Media ianuarie 2010 - aprilie 2010)
 • Rebecca Purice (Prim Consilier Comunicare si Informare decembrie 2009 - aprilie 2010)
 • Diana Mitrea (Prin-Consilier Proiecte noiembrie 2009 - martie 2010)
 • Tudor Constantin (Consilier Parteneriate noiembrie 2009 - ianuarie 2010)
 • Iris Chelaru (Consilier Design & Continut Media noiembrie 2009 - decembrie 2009)
 • Cristina Bugnaru (Prim Consilier Comunicare şi Informare noiembrie 2009 - decembrie 2009)
 • Bogdan Alexandru Doicescu (Coordonator LSRS-SUA ianuarie 2009 - septembrie 2009)

Contact

contact@us.lsrs.ro

Resurse

Puteti gasi aici cateva din resursele folositoare in SUA. Asteptam sugestii.

Ambasada & Servicii Consulare

Organizatii Studentesti (Romanian Student Associations)

Bursucul Gastric ©