Universitatea Tehnică din Eindhoven

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
Casuta.png
Logo TU/e

Localizare

Eindhoven este un oraș din sud-estul Olandei situat în provincia Noord-Brabant, având o populație de aproximativ 214.000 de locuitori. Universitatea este situată în apropiere de centrul orașului la doar câteva minute de gara centrală. Universitatea este pe locul 120 în lume la profilul general și pe locul 50 în lume la profil tehnic.

Organizare

Universitatea Tehnică din Eindhoven oferă studii de Bachelor și Master în limba engleză. Universitatea este structurată în următoarele departamente:

 • Inginerie Biomedicală
 • Arhitectură și Urbanism
 • Inginerie Electrică
 • Design Industrial
 • Inginerie Chimică și Chimie
 • Inginerie Industrială și Științe Inovative
 • Fizică Aplicată
 • Inginerie Mecanică
 • Matematică și Ingineria Calculatoarelor

Oferta de studii

Studiile la nivel de licență (Bachelor) în limba engleză se pot urma doar la departamentele: Design Industrial și Matematică și Ingineria Calculatoarelor. Procedura de aplicare la programele de Bachelor se găsește aici.

Pentru a aplica la unul din programele de Master al acestei universități trebuie completat un formular online. În acest formular puteți să optați și pentru bursa TSP în valoare de 10.000 EUR pe an (care include taxele de școlarizare). Această sumă se împarte la aproximativ 700 de Euro pe lună, neimpozabili.

Campus

Campusul se întinde pe o suprafață de 121 de hectare și include pe lângă clădirile departamentelor și un complex sportiv cu terenuri de fotbal (exterior), handbal, baschet, volei (interior). Complexul include și o piscină semi-olimpică, sală de forță și sală de fitness. În total sunt organizate cursuri pentru peste 100 de sporturi diferite. Abonamentul este aproximativ 75 de Euro pe an pentru studenți. Pentru informații mai exacte despre complexul sportiv click aici.

Campusul include câteva locuințe pentru studenți. Acestea se numesc Spacebox-uri și sunt într-un cuvânt containere suprapuse. Tot în campus se găsește Camera de comerț și clădiri închiriate unor organizații precum TNO. Campusul dispune de foarte multe locuri de parcare pentru automobile (contra-cost chiar și pentru studenți) și locuri de parcare (interioare și exterioare) gratuite pentru biciclete. Campusul este supravegheat video tot timpul de către serviciul de pază (CMP).

Puteți găsi o harta a campusului aici.

Cazare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când cauți cazare în Eindhoven e să te înscrii la agenția Vestide cât mai devreme posibil, preferabil cu câteva luni înainte (cât mai multe cu atât mai bine). Deoarece aceasta agenție oferă servicii exclusiv studenților, iar ofertele sunt cu 30% sub prețul pieței. Din această cauză cererea este mult mai mare decât oferta, iar prioritate se oferă celor care au vechime mai mare pe situl agenției. Se oferă și un bonus pentru distanța de casă, dar distanța pentru români nu se compara cu cea pentru sud-americani sau asiatici.

Contractele de închiriere se încheie (de obicei) pe o perioadă de cel puțin un an sau în unele cazuri minim 6 luni. Universitatea oferă asistență studenților pentru găsirea unei locuințe, dar acestea sunt oferite prin diverse agenții cu o sumă de aproximativ 400 Euro pe lună și uneori nu oferă cele mai bune condiții.

Organizații studențești

Fiecare departament din cadrul universității are propria sa organizație studențească. Conducerea fiecărei organizații este schimbată în fiecare an. Lucrurile sunt luate în serios de conducătorii fiecărei organizații, în sensul că aceștia (de obicei) nu se înscriu la cursuri în acel an universitar pentru a se putea ocupa de toate treburile administrative. Uni dintre aceștia sunt aleși de către studenți (printr-un sistem de votare electronic) ca membri în senat și au rolul de a comunica problemele studenților din departament către conducerea universității.

Săptămânal sunt organizate evenimente precum:

 • prezentări din partea firmelor din domeniul departamentului corespunzător organizației
 • petreceri pentru studenți în sala de jocuri/barul organizației care se află de obicei în clădirea facultății (regula fiind: Nu se consumă alcool înainte de ora 16:00)
 • excursii
 • expoziții
 • concursuri
 • orice alte propuneri care sunt de interes pentru studenții din acel departament.

Există și organizații independente (de un departament) cu ar fi: