Team/Sebastian Burduja

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Presedinte de Onoare LSRS - sebastian.burduja@lsrs.ro

Sebastian Burduja.png

Sebastian Burduja este Președinte de Onoare și membru fondator al LSRS. A fost primul Președinte al LSRS (2009-2012).

În prezent consultant în dezvoltare sustenabilă și politici publice, a absolvit cu titlul de Phi Beta Kappa Universitatea Stanford din Statele Unite, "with honors and with distinction", cu specializarea Politică Comparată și sub-specializări în Economie și Sociologie. Din 2008 până în 2011, Sebastian și-a continuat studiile la Harvard University, fiind David M. Rubenstein Fellow și urmând un program de dublu masterat între 2008-2011: MBA la Harvard Business School și MPP la Harvard Kennedy School of Government. S-a distins în 2009 și 2010 prin rezultate academice deosebite, inclusiv "First Year Honors" și "Second Year Honors" acordate celor mai buni studenți de la Harvard Business School.

Sebastian a efectuat stagii de practică în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU)- Comisia Economică pentru Europa - la Geneva (2009), în cadrul prestigioasei companii de consultanță McKinsey & Co. la București (2010), precum și la Ministerul Afacerilor Externe - Divizia NATO (2005), la National Endowment for Democracy, Washington DC (2007), și la Freeman Spogli Institute for International Studies, Stanford CA (2007-2008), unde a colaborat cu reputatul analist politic, Prof. Dr. Larry Diamond. Sebastian a publicat articole în jurnale de specialitate din Statele Unite, axându-se în special pe tema democrației din România și necesitatea consolidării ei. În 2008, Sebastian a publicat teza de onoare "Între speranță și deziluzie: Corupția în România Post-Comunistă, 1990-2008", lucrare notată cu calificativul maxim la Stanford University. În 2011, și-a continuat lucrarea la Harvard, completând-o cu partea a doua, care vizează combaterea corupției prin intervenții ale mediului privat, într-o colaborare cu Banca Mondială.

Din noiembrie 2012, Sebastian este Consultant al Băncii Mondiale (Washington, D.C.), în cadrul regiunii Europa și Asia Centrală, Social Development Unit. Între 2011-2012, Sebastian a fost consultant în cadrul Dalberg Global Development Advisors, o companie de consiliere strategică care dezvoltă strategii de țară și proiecte de dezvoltare la nivel înalt pentru țările emergente, în parteneriat cu organizații multilaterale ca G20, Banca Mondială, Organizația Națiunilor Unite ș.a.

Pentru Sebastian, funcția de Președinte de Onoare LSRS reprezintă o recunoaștere deosebită și o responsabilitate majoră, având în vedere obiectivele și prioritățile Ligii, dar și tradiția istorică a Societății Studenților Români de la Paris (1845), care obligă la standarde înalte de excelență.