Team/Dan Nechita

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
Dan Nechita

Dan Nechita studiaza Relații Internaționale la Universitatea George Washington din Washington, D.C. și este Președinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate. A absolvit Columbia University in the City of New York, unde a lucrat timp de doi ani ca asistent cercetator la Institutul de Razboi si Pace Arnold A. Saltzman.

Teza de licență, pe tema opțiunilor militare preventive împotriva programelor nucleare, a scris-o sub îndrumarea reputaților profesori Kenneth Waltz și Robert Jervis.

Este membru fondator al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR), membru al consiliului de conducere al Columbia University Club of DC și, în prezent, pune bazele unei companii de consultanță în afaceri între SUA și România. A lucrat la think tank-ul World Security Institute — inițiativa pentru dezarmare nucleară Global Zero — în centru de educație executivă din cadrul think tank-ului Brookings Institution și la televiziunea ABC News, ca reporter și autor pentru ziarul de analiză politica The Note. A fost, de asemenea, Președinte al Asociației de bursieri Jack Kent Cooke și ambasador al rețelei Sandbox Network în Washington, D.C.