Team/Catalina Varlan

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Catalina Varlan

Catalina este in prezent studenta la WU, Universitatea de Stiinte Economice din Viena, Austria unde isi doreste sa termine un Bachelors in International Business. In 2009, Catalina a absolvit cursurile Colegiului Cegep Vanier College din Montreal, Canada, unde a locuit timp de sase ani impreuna cu familia. Catalina a terminat colegiul cu un Major in International Business, facand totodata parte din grupa de Honours Commerce. In timpul colegiului a facut parte din Vanier Key Society, o asociatie de studenti alesi pentru lidershipul de care au dat dovada si pentru rezultatele academice obtinute, si a fost Presedinta Clubului de Teatru, pe care l-a si fondat.

Catalina se implica activ in activitatile comunitatii inca de cand avea 14 ani si crede ca prin ajutor reciproc pot trai toti mai bine. A inceput prin a strange fonduri pentru un NGO al carui scop era ajutorarea oamenilor strazii, apoi, intre altele, a facut tutorat cu elevi de primara si activitati cu copii cu nevoi speciale, iar in vara 2009 a facut doua workcamp-uri de cate doua saptamani in Finlanda. Din iunie 2010 este membru activ LSRS, fiind aleasa impreuna cu Ioana Enache, Intern Povesti de Succes.

Catalina s-a alaturat LSRS pentru ca isi doreste sa contribue la imbunatatirea imaginii Romaniei in si in afara tarii. Ea crede deasemenea ca, oferind ajutor si "rolemodels" elevilor si studentilor din Romania, Liga ajuta la crearea unor oportunitati acestor tineri si ca, prin misiunea ei declarata de a ajuta studentii romani din strainatate sa se intoarca in tara, LSRS ajuta la stoparea "pierderii" unora dintre cei mai talentati profesionisti si implicit la dezvoltarea Romaniei. Ea considera deasemenea ca anumite valori si obiceiuri din Occident ar trebui importate si practicate mai des in tara, printre care se numara voluntariatul, ajutorul reciproc si schimbul de informatii. "Povesti de Succes" consta in scrierea unor articole despre romanii care au studiat in strainatate si care au reusit sa aiba o cariera de succes la intoarcerea in tara, sperand astfel sa faca un pas concret spre a dovedi implicarea sa in aducerea tinerilor specialisti inapoi, acasa.