Team/Bianca Sârbu

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare
Bianca.jpg


Bianca Sarbu a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor in Limba Germana, ASE Bucuresti si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA Bucuresti. In cursul anilor universitari, a beneficiat de doua burse de studii in strainatate: bursa DAAD la Universitatea din Trier/ Germania si bursa Erasmus la Universitatea din Porto/ Portugalia. In urma unui masterat de cercetare in domeniul Studiilor Comparative si Internationale la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich/ Elvetia (http://www.cis.ethz.ch/education/macis), Bianca a decis sa lucreze in cercetare politica la Centrul de Studii de Securitate din Zurich (http://www.css.ethz.ch/) si sa elaboreze in paralel o teza de doctorat in domeniul securitatii energetice.

De-a lungul studiilor universitare si masterale, Bianca a efectuat stagii de practica in Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Studii Europene si Internationale din Luxemburg, a lucrat in calitate de colaboratoare externa pentru Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritati din Senatul Romaniei si ca asistent-cercetator pentru Centrul de Studii Comparative/ Departamentul de Economie Politica Internationala din Zurich.

Biancai ii place sa calatoreasca, sa cunoasca oameni si locuri noi, sa descopere culturi si sisteme diferite de gandire. Crede cu convingere in potentialul uman al Romaniei, motiv pentru care a decis sa se implice voluntar in LSRS.