Team/Alina Necula

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Alina Maria Necula a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) Bucuresti si in prezent urmeaza un program de masterat in Afaceri Internationale la Institutul de Studii Politice (Sciences Po) din Paris. In cursul studiilor universitare, Alina s-a implicat intens in activitatile Modulului de studii europene „Jean Monnet”, din cadrul facultatii, si a contribuit la o serie de studii asupra securitatii energetice europene si asupra primelor alegeri europene organizate in România. In prezent, urmeaza in cadrul programului de masterat o specializare in management public international si este totodata foarte interesata de aspectele de securitate internationala.

In perioada petrecuta in România, Alina a efectuat stagii la Camera Deputatilor din Parlamentul României si la Ministerul Afacerilor Externe. In prezent este stagiara la Ambasada României din Franta, in Departamentul Afaceri Politice, si vizeaza o cariera in mediu international prin care sa promoveze imaginea României in lume. Alinei ii place foarte mult diversitatea si, de aceea, doreste sa calatoreasca in cat mai multe locuri pentru a lua contact cu sisteme de gandire si culturi diferite.

Ca membru al Departamentului de Proiecte, Alina spera sa contribuie la programe care sa puna in evidenta potentialul deosebit al studentilor români si care sa creeze punti de comunicare mai solide intre acestia si mediul academic din strainatate.