Team/Alina Buteică

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Despre mine

Sunt o persoană deschisă dialogului, cu o curiozitate înnăscută pentru tot ce mă înconjoară. Dinamismul se regăseşte atât în diversitatea experienţelor mele de voluntariat şi profesionale, cât şi în alegerea de a studia în străinătate, încercând mereu să îmi perfecţionez şi extind aria de cunoştinţe. Experienţa studiului în străinătate mi-a dăruit disciplină, organizare şi o apreciere deosebită pentru pluralitatea perspectivelor, fiind confruntată cu trei sisteme diferite de învăţământ post-universitar (francez, german, englez). Îmi doresc foarte mult să îmi dezvolt o carieră în domeniul consultanţei strategice şi dezvoltării organizaţionale. În acelaşi timp, vreau să rămân mereu activă în domeniul voluntariatului. Cred că şi la noi în ţară ar trebui să se pună mai mult accentul pe dezvoltarea unei vieţi profesionale în paralel cu o viaţă socială activă, prin diverse activităţi de voluntariat. Construindu-ţi o carieră de succes, dar şi dăruind înapoi societăţii din care faci parte, îţi creezi premisele unei vieţi active, interesante şi mai împlinite.


Educaţie şi pregătire profesională

Fac parte din prima generaţie de studenţi care vor fi absolvenţi ai European Master in Management în martie 2010. Este vorba de un triplu master în management, construit pe baza unui parteneriat educaţional strategic între École de Management de Lyon (Franţa), LMU Munich School of Management (Germania) şi Aston Business School (Anglia). Primul an de master l-am urmat la EM Lyon, beneficiind de cursuri generale în management predate de profesori de la toate cele trei universităţi. În al doilea an, am ales specializarea “Organisation, Strategy and Change” oferită de LMU Munich School of Management. Am urmat studiile de licenţă la ASE (Relaţii Economice Internaţionale, promoţia 2007), obţinând o bursă Erasmus de un an la Universitatea din Nantes, Franţa. Pe parcursul facultăţii si al masteratului am urmărit să mă implic şi în activităţi extra-curriculare. Ca voluntar, am făcut parte din Asociaţia Studenţilor Economişti din România şi din reţeaua de studenţi internaţionali Jeunes Ambassadeurs din Lyon. Recunoscând importanţa acumulării unei experienţe profesionale încă din timpul studiilor, am efectuat stagii în diverse domenii, printre care un stagiu în cercetare la Institute for Communication Economics, LMU (Germania) şi un stagiu în domeniul management-ului de proiect în departamentul “Organisation Development” la Nissan Europe (Franţa).


De ce LSRS?

M-am alăturat LSRS din dorinţa de a contribui la proiectele orientate către studenţii de peste hotare, care se confruntă cu provocările adaptării la un nou mediu, o noua cultură si noi cerinţe de performanţă. Era nevoie de o platformă de legătură între zecile de mii de studenţi din afara ţării, care să încurajeze dialogul, informarea în privinţa oportunităţilor de studiu şi posibilitatea întoarcerii în ţară. Liga Studenţilor Români din Străinătate constituie această platformă. Totodată, cred că tinerii români, de oriunde s-ar afla în lume, pot avea un cuvânt important de spus în societatea românească.Contact: alina.buteica@proiecte.lsrs.ro