Lansarea LSRS-SUA

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

V-ati dorit sa vizitati Capitoliul, Washington Monument, Lincoln Memorial, National Cathedral, National Musem of American History, National Museum of Natural History, National Gallery of Art, Air & Space Museum? Ce-ati zice de un weekend in Washington D.C. in care puteti vedea o parte dintre aceste atractii turistice? Pe langa toate acestea, veti avea ocazia de a lega noi prietenii si de a cunoaste personalitati de origine romana care traiesc si profeseaza in SUA in domeniile academic, diplomatic, politic, cultural si de afaceri.

Va invitam la lansarea oficiala a Filialei SUA a Ligii Studentilor Romani din Strainatate, care va avea loc sambata, in data de 17 Aprilie 2010, orele 5:00PM- 8:00PM, la Ambasada Romaniei din Washington, D.C.. Capacitatea salii este limitata, asa ca va oferim voua, studentilor romani care studiaza in SUA, posibilitatea de a va anunta prezenta inainte de a face publica invitatia. Va rugam sa trimiteti invitatia membrilor asociatiei studentilor romani si sa ne comunicati daca veti avea reprezentare la acest eveniment.

Participanti

La Lansarea Filialei SUA a Ligii Studenților Români din Străinătate vor participa:

 • Membri ai Ligii Studenților Români din Străinătate
 • Reprezentanți ai asociațiilor studenților români din SUA
 • Membri marcanți ai mediilor academic, politic, diplomatic şi de afaceri de pe teritoriul SUA
 • Reprezentanți ai organizațiilor profesionale şi ale diasporei române
 • Presa

Transport

Companiile aviatice majore ofera zboruri catre Ronald Reagan National Airport. Inchirierea unei masini pare a fi cea mai ieftina/convenabila varianta de a ajunge in DC daca distanta nu este foarte mare (pretul final va fi impartit la numarul de persoane care calatoresc in masina).

Car Rental- Standard Cars (4 pers) Perioada: 16 aprilie-18 aprilie 2010. Preturile sunt mai mici daca masina este inchiriata de la aeroport.

 • National Car Rental NY-DC-NY aprox. $266; Boston-DC-Boston aprox. $149; Atlanta-DC-Atlanta aprox. 60$ (preturile nu includ benzina, taxele de drum, asigurare).
 • Enterprise Rent-A-Car: limita de varsta pentru inchiriat masini este mai mica decat a altor companii.

New York- Washington, D.C.

 • Autocar BoltBus pret bilet dus-intors aprox. $45 (in functie de ora plecarii); Prima plecare din NY este la ora 6:30am. Ultima plecare din Washington este la ora 8:30pm. Durata unei calatori este de 4h 20min.
 • Autocar MegaBus pret bilet dus-intors aprox. $45 (in functie de ora plecarii); Prima plecare din NY este la ora 1:15am. Ultima plecare din Washington este la ora 11:59pm. Durata unei calatori este de 4h 20min.
 • Autocar TodaysBuspret bilet dus-intors $35. Prima plecare din NY este la ora 7:00am. Ultima plecare din Washington este la ora 11:45pm. Durata unei calatori este de 4h 20min.
 • Tren Amtrak pret bilet dus-intors aprox. $98 (in functie de ora plecarii); Plecare din NY 5:45am. Plecare din Washington D.C. 10:00pm. Durata unei calatorii este de aprox. 3h 30min.

Cazare

Alegerea hotelului depinde de foarte multi factori, dintre care cele mai importante sunt bugetul si locatia. Preturile hotelurilor de langa ambasada sunt relativ de mari, mai ales pentru bugetul studentilor. Sugeram gasirea unui hotel cat de aproape de o statie de metrou (statia Dupont Circle pe linia rosie a metroului este cea mai aproapiata de ambasada). Avand in vedere ca preturile camerelor se schimba foarte frecvent, nu putem sugera anumite hoteluri. Am gasit camere de hotel la preturi de $75-$80/noapte (expedia.com).

Subventionare cheltuieli

Pentru moment nu detinem mijloacele financiare pentru a subventiona participarea invitatilor la evenimentele organizate de LSRS-SUA. In functie de darnicia sponsorilor, speram sa obtinem fondurile necesare pentru a deconta cel putin partial cheltuielile studentilor prezenti la eveniment.

RSVP

Din motive de securitate, la eveniment pot participa doar persoanele inscrise pe lista noastra de invitati. Vom acorda prioritate studentilor romani care studiaza la universitatile americane. RSVP pe pagina Facebook a evenimentului sau printr-un email la lavinia.preda@us.lsrs.ro.

Un weekend minunat

Washington, D.C., capitala Statelor Unite ale Americii, ofera o varietate de atractii turistice. Astfel, pentru a petrece un weekend minunat in acest oras, echipa LSRS-SUA iti sugereaza:

 • Capitoliu- Intrarea este gratuita, dar trebuie sa iti rezervi din timp biletele. Programul de vizitare este de Luni-Sambata, 8:30am- 4:30pm (ultimul tur este la 3:20pm). Articole nepermise.
 • Washington Monument- Intrarea este gratuita, dar se recomanda rezervarea biletelor cu o zi inainte de vizitare si se plateste o taxa de $1.50. In perioada Aprilie- Septembrie biletele se rezerva cu mult timp inainte. Programul de vizitare este de la 9:00am- 5:00pm (ultimul tur este la 4:30pm).
 • Bus Tour- Daca doresti sa iti optimizezi timpul petrecut in D.C. si sa vizitezi o multime de atractii turistice, iti recomandam varianta de calatorie in Washington cu bus tour. Pretul biletului este de 35$ si este valabil pentru 2 zile. Programul este de la 9:00am la 5:00pm. Companii: DC Open Top Sightseeing Bus Tour.