Filiala China

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Filiala China reprezintă Liga Studenţilor Români în Străinătate pe teritoriul Republicii Populare China.

PRChina.png


Despre LSRS China

LSRS China reprezintă Liga Studenților Români din Străinătate pe teritoriul Republicii Populare Chineze. LSRS China a fost înființată în noiembrie 2010, ceremonia de lansare oficială a LSRS China având loc pe data de 3 iunie 2011, la sediul Ambasadei României la Beijing. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţilor români din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele reîntoarcerii lor în ţară, după terminarea studiilor.

Misiunea LSRS China

Apărarea şi promovarea drepturilor şi intereselor academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea și întărirea coeziunii comunității românești din China, pentru stimularea contribuţiei acestora la dezvoltarea României și pentru promovare imaginii României în China și în lume.

Obiectivele LSRS China

• Facilitarea comunicării dintre studenţii români din China şi cei aflați în celelalte filiale ale LSRS în scopul asigurării schimbului de idei şi bune practici şi al dezvoltării spiritului naţional românesc bazat pe principiile valorii, competenţei profesionale şi integrităţii personale;

• Cultivarea sentimentelor de solidaritate şi respect reciproc între membrii LSRS China;

• Identificarea problemelor specifice de adaptare ale studenţilor români din China şi implicarea în soluţionarea lor;

• Informarea studenţilor români din China cu privire la oportunităţile de participare la viaţa economică, politică şi socială a României;

• Informarea celor interesaţi de perspectiva studiului în Republica Populară Chineză cu privire la oportunităţile academice şi alte detalii legate de studiul în China; sprijinirea acestora în procesele de aplicaţie şi acomodare;

• Promovarea unei imagini pozitive a României în China prin exemplul rezultatelor și al valorii membrilor LSRS China, precum şi prin organizarea de acţiuni specifice;

• Dezvoltarea de parteneriate cu instituţii și organizații din China în vederea implementării de proiecte și programe comune care să contribuie la promovarea imaginii României și la dezvoltarea relațiilor de prietenie româno- chineze;

• Atragerea studenților internaționali din China în activitățile LSRS China în scopul promovării imaginii României și realizării unei rețele de parteneri în întreaga lume.

Evenimente

1 Decembrie-Ziua Națională a României

2010

Românii din Beijing, sărbătoresc Ziua Națională a României

Comunitatea studenţilor români din China s-a întâlnit pe 1 Decembrie la restaurantul Budapesta Sanlitun din Beijing pentru a sărbători Ziua Naţională a României cu mult fast și voie bună, cu bucate transilvănene, muzică românească şi nelipsita Horă a Unirii. Această reuniune a avut o dublă importanță, marcând totodată și lansarea informală a Filialei China a LSRS. De la acest moment, studenții români din China s-au alăturat efortului comun la care s-au angajat toate celelalte 23 de filiale ale LSRS din întreaga lume, de a arăta lumii întregi că Romania este puternică și că românii, oriunde s-ar afla, sunt uniți în aceleași idealuri și reprezintă exemple de excelență, caracter și determinare nu numai la nivel individual.

Evenimentul s-a desfășurat cu fast, așa cum numai românii știu să sărbătorească, deschiderea realizându-se pe acordurile Rapsodiei Române a lui George Enescu. Stegulețele tricolore, insignele purtate de fiecare tânăr român, bomboanele de ciocolată în roșu, galben și albastru, muzica lui Gică Petrescu, Maria Tănase și Gil Dobrică, țuica românească și dulcele grai românesc au fost ingredientele care i-au animat pe toți cei invitați să sărbătorească România în inima Beijing-ului. “Dorim să confirmăm prețuirea pe care o avem, într-un fel care nu este naționalist ci mai degrabă filozofic, pentru faptul că suntem români, arătând tuturor ce anume înseamnă aceasta, ca frumusețe, ca unicitate, ca bogăție, de a te fi născut într-o cultură și o limbă cum este cea românească.”

Întâlnirea membrilor celei mai tinere filiale a Ligii Studenților Români din Străinătate a constituit un bun prilej pentru a stabili obiective care să genereze acțiunile viitoare. “Acest eveniment va fi un bun pretext pentru promovarea identității și valorilor grupului nostru în cadrul comunității de la Beijing, prin dans, muzică românească, bucate tradiționale românești și multă, multă voie bună. “

http://www.lsrs.ro/web/LSRS-in-presa/30.11.2010-%E2%80%93-StiriPeScurt.ro---Studentii-romani-din-China-sarbatoresc-1-Decembrie-la-restaurantul-Budapesta-din-Beijing-1153

2011

„24h-Asia sărbătorește România”

De 1 Decembrie, Filialele din Asia ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS China, LSRS Japonia, LSRS Singapore şi LSRS Australia) s-au reunit pentru prima dată sub egida LSRS Asia pentru a sărbători Ziua Naţională a României. În noaptea de 1 Decembrie, la ora 00.00, a început "24/h Asia sărbătoreşte România".

De la Canberra până la Tokyo, de la Tianjin până la Singapore şi de la Sydney până la Beijing, studenţi internaţionali, profesori universitari, prieteni, bucătari, şoferi de autobuz, oameni din metrou sau copii chinezi de grădiniţă au aflat că pentru România este o zi de sărbătoare. Reprezentanţii LSRS au distribuit pliante, brăţări tricolore, steguleţe, bomboane, ciocolată şi au pregătit mese cu vin românesc, brânză de burduf şi nelipsitele pâine şi sare, reuşind pentru o zi să anuleze orice obstacole de timp şi de spaţiu, pentru a aduce sentimentul românesc pe tărâmul asiatic.

Studenţi români din Asia şi-au ales o oră în care au sărbătorit România, când au dăruit celor de lângă ei, prietenilor, străinilor, profesorilor, oamenilor de pe stradă, un simbol românesc, explicând prilejul pentru un asemenea gest: "Astăzi Asia sărbătoreşte România. La mulţi ani, România!". Momentele au fost surprinse în fotografii, care au fost promovate online, prin intermediul reţelelor sociale.

"Cu toţii ne aflăm departe de casă, construindu-ne visul şi luptând pentru propriul nostru viitor. De multe ori însă, sentimentul este copleşitor, iar singura alinare rămâne gândul la cei dragi, la România, sperând ca orice străduinţă a noastră, oricât de grea, să îşi primească în final recompensa, iar cei dragi să fie mândri de noi. Pentru o zi însă, am poposit împreună şi am privit înapoi la drumul pe care l-am parcurs, sărbătorindu-ne pe noi şi prin noi, sărbătorind România!" a declarat un membru LSRS China.

http://www.lsrs.ro/web/Comunicate/LSRS---1-Decembrie-in-lume-1794

http://www.flickr.com/groups/lsrsasia/pool/?view=md

LSRS China sărbătorește România la sediul Ambasadei din Beijing

În 2 decembrie 2011, membrii LSRS China din Beijing au sărbătorit Ziua Națională la sediul Ambasadei României la Beijing, într-un cadru informal, diferit de ceea ce am fost obișnuiți până acum. Ca o mare familie, am fost invitați cu toții la o masă românească și am vizionat împreună filmul „Nemuritorii”.

http://www.flickr.com/groups/1803100@N24/pool/

2012

„24h/China sărbătorește România”

Pe 1 Decembrie 2012, la ora 00.00, a început “24/h China sărbătorește România”. Pe parcursul zilei, studenții români au dăruit celor întâlniți în drumul lor un simbol românesc, explicându-le prilejul pentru un asemenea gest: “Astăzi, China sărbătorește România. La mulți ani, România!”.

Momentele surprinse de studenții români pot fi vizionate online la adresa http://www.flickr.com/groups/2101039@N24/pool/ .

“Drapelul României vizibil de pe Lună”

De 1 decembrie 2012, studenții români au purtat drapelul românesc pe Marele Zid Chinezesc la o temperatură de -10º C. Drapelul nostru a fost salutat cu bucurie de toți turiștii.

http://romanian.cri.cn/341/2012/12/03/1s132092.htm

http://www.clementmedia.ro/2012/11/30/din-china-la-multi-ani-romania/

Seară festivă de Ziua Națională a României

Pe 1 Decembrie 2012, la ora 18.00, toți studenții români din Beijing s-au reunit la o cină festivă dedicată Zilei Naționale a României la restaurantul Povestea Filmului, din cadrul Academiei de Film de la Beijing. Pe acorduri de muzică clasică românească și îmbrăcați în ținute de gală, participanții au petrecut o seară plină de farmec, distincție și veselie! Aranjamentele florale în roșu. galben și albastru și bomboanele de ciocolată în culorile tricolorului au completat atmosfera românească. Cina festivă s-a încheiat cu tradiționalul ”La mulți ani”, dedicat Zilei Naționale.

http://www.flickr.com/groups/2101039@N24/pool/

http://www.radioromaniacultural.ro/evenimente_in_filialele_lsrs_din_diferite_tari_ale_lumii-4401


Sărbătorile de Paști

2011

Sfintele Sărbători de Paști - Picnic românesc în Parcul Xitucheng

LSRS China s-a alăturat șirului de evenimente pe care celelalte filiale LSRS le-au organizat de Sfintele Sărbători de Paști, marcând momentul cu o ieșire la iarba verde, în parcul Xitucheng din Beijing. După ce au asistat la slujba ortodoxă și au luat Lumina Învierii, s-au adunat cu toții, în prima zi de Paști, la o masă copioasă cu ouă roșii, cozonac, friptură și alte bunătăți din bucătăria românească pe care studentele româncele de acolo s-au oferit să le pregătească.

2012

Sfintele Sărbători de Paști - Picnic românesc în Parcul Chaoyang

Studenţii români s-au reunit în Parcul Chaoyang, cel mai mare parc din Beijing, pentru a sărbători Învierea lui Hristos şi pentru a servi tradiţionala masă românească. Întregul eveniment a stat sub semnul bucuriei şi al belşugului. Nelipsite au fost bucatele tradiţionale, ouăle roşii vopsite în foi de ceapă şi sfeclă roşie, cozonacul, friptura, pate-ul românesc şi ciocolata cu rom. Am petrecut astfel, o după-amiază liniştită de primăvară românească, in mireasma florilor de piersic din grădinele chinezesti.

http://www.flickr.com/groups/1997946@N22/


3 Iunie – Ziua LSRS China

2011

Data de 3 iunie 2011 este memorabilă pentru studenţii români din China: la Beijing a fost lansată Filiala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), care îi va ajuta să se simtă mai aproape de casă, de la mii de kilometri depărtare.

Ceremonia de Lansare Oficială a Filialei China a Ligii Studenților Români din Străinătate, sub înaltele auspicii ale Ambasadei României la Beijing, s-a desfăşurat vineri, 3 iunie, la sediul Ambasadei României la Beijing, reunind studenți și absolvenţi români din China, precum şi numeroase personalități ale vieții culturale și diplomatice din cele două ţări prietene.

Printre invitații la eveniment s-au numărat: Președintele Asociației Studenților Chinezi din România - domnul Wang Tienshan (fost consul al Republicii Populare China în România), domnul Ding Chao - profesor de limba română la Universitatea Beiwai, Sarah Linder - membru Alumni AIESEC China, domnul Wu Min de la publicaţia “Puntea Prieteniei”, Dan Tomozei şi Anca Rusu de la Radio China Internaţional. Ceremonia a debutat cu discursurile din partea Ambasadei României şi ale invitaţilor, urmând prezentarea proiectelor și performanțelor obținute de LSRS, precum și strategia de dezvoltare și obiectivele Filialei China. La final, invitaţii au participat la un cocktail aniversar, ocazie de continuare a discuţiilor.

Excelenţa Sa, domnul Ambasador Viorel Isticioaia, în prezent Şeful Departamentului Asia şi Pacific al Serviciul European de Acţiune Externă, a transmis un mesaj prin care a asigurat echipa LSRS China de întregul său sprijin: „Vă asigur că momentul, dincolo de distanţe, reverberează pentru mine cu un profund ecou afectiv şi profesional. Într-un secol în care operăm tot mai mult la frontierele flotante ale imprevizibilului, vă felicit pentru reflexul salutar, binevenit, de solidaritate şi vă urez să vă aducă mai multe certitudini şi sentimentul tonifiant al unei cauze comune! Vă doresc success, prospeţime sufletească impermeabilă la trecerea anilor, interacţiune cordială si o mereu abundentă inspiraţie în aceasta lume tot mai complexă!”.

Un alt moment emoționant a fost mesajul preşedintelui LSRS, Sebastian Burduja: „Poporul chinez este și în ziua de astăzi o dovadă vie că unitatea și spiritul de sacrificiu pentru acele obiective înalte, care depășesc ambițiile individuale, sunt elementele esențiale ale progresului național. Prietenia româno-chineză, consolidată pe parcursul a multe decenii de strânse relații între popoarele noastre, îşi găseşte astăzi o nouă expresie la nivel de tineret prin lansarea acestei Filiale.”

„Ceremonia de inaugurare a fost un eveniment de o importanţă memorabiliă, dedicat studenților și absolvenților români din China. Acest succes important nu ar fi fost niciodată posibil fără sprijinul exemplar și consistent oferit de Ambasada României, căreia îi suntem cu toții extrem de recunoscători. Ne exprimăm convingerea că această minunată colaborare va continua și peste un an, un deceniu sau un secol, sprijinind tinerii români din China să rămână uniți, peste generații, în spiritul solidarității naționale și tradițiilor noastre românești.” a declarat Ema Stoian, coordonatorul LSRS China.

http://blog.lsrs.ro/2011/06/ziua-de-3-iunie-2011-reprezentat-cu.html

http://romanian.cri.cn/341/2011/06/04/1s117641.htm

http://www.lsrs.ro/web/Comunicate/Felicitari-LSRS-China!--1620

http://www.cluj-am.ro/china/47193.html


Evenimente Ambasadă

Ziua poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie 2011

LSRS China a celebrat poezia românească de ziua marelui poet național, Mihai Eminescu. Acest eveniment a avut loc la Liceul “Ziua Națională” din Beijing, elevii chinezi din cadrul Departamentului de Limba și Cultura Română, pregătind un frumos moment despre cultura și tradiția românească.

„Periferic” - Seară de film la Ambasada României la Beijing, 27 Octombrie 2011

LSRS China a participat la organizarea primei întâlniri, găzduite de Ambasada României la Beijing, cu prilejul Săptămânii Filmului European. La ediţia din acest an, românii din Beijing s-au mândrit cu prezenţa în cadrul festivalului a doi regizori importanţi - Nae Caranfil cu filmul „Totul e tăcere” şi Bogdan Apetri, care a acceptat invitaţia de a prezenta filmul şi la sediul Ambasadei şi de a sta la discuţii cu studenţii români şi cu prietenii lor chinezi veniţi la eveniment.

http://beijing.mae.ro/index.php?lang=ro&id=31&s=128559â

„Români de succes, ediția 1 - Mugur Ciubancan ”, 21 noiembrie 2011

LSRS China a participat la prima ediție a evenimentului “Români de Succes”, organizat de către Ambasada României la Beijing, la care artistul Mugur Ciubancan a fost apreciat și distins cu diploma de onoare. Studenții nou-veniți în China au cunoscut atmosfera caldă și primitoare pe care Ambasada României o oferă de fiecare dată, simtindu-se, astfel, mai aproape de valorile culturale românești, mai aproape de casă.

http://www.jurnalul.ro/externe/mugur-ciubancan-roman-de-succes-in-china-597181.htm

„Ziua porţilor deschise”, 26 Mai 2012

LSRS China a participat la evenimentul „Ziua porţilor deschise” organizat în cadrul Ambasadei României la Beijing. Programul manifestării a cuprins o expoziţie de vinuri româneşti, cu degustare şi un recital de muzică românească. Studenții români au putut astfel vizita saloanele Ambasadei și sălile bibliotecii Ambasadei.

http://beijing.mae.ro/cn/local-news/901

Recital de colinde susţinut de studenții români din Beijing

LSRS China a petrecut joi, 13 decembrie 2012, o seară ca în povești, marcând apropiatele sărbători, a Crăciunului şi a Anului Nou. La invitația Excelenței Sale, Ambasadorul României la Beijing, toți studenții români, alături de profesori, jurnalişti, rezidenţi precum și angajaţi ai Ambasadei şi ai Consulatului României la Beijing, au petrecut împreună la reuniunea de final de an. Am avut ocazia să servim din preparatele culinare tradiţionale românești şi să ciocnim un pahar de vin. Seara s-a încheiat cu un recital de colinde susţinut de studenții români din Beijing.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.525322697487106.122568.219460591406653&type=1

Festivaluri

Festivaluri de Cultură

28 octombrie 2011, a VIII-a ediție a Festivalui Internaţional de Cultură-Peking University

Ionuț Mihai Făt, doctorand în Filosofie la Universitatea Peking din Beijing și Andrei Paraschiv, student la Facultatea Essex din Marea Britanie, sunt cei doi studenți români care au reprezentat cu succes România în cadrul celei de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Cultură (ICF) organizat la Beijing. Aceștia au conceput și realizat întregul stand românesc, oferindu-le străinilor și chinezilor participanți la eveniment imaginea României moderne, intelectuale și inovatoare, contribuind astfel la promovarea imaginii țării noastre în China și în întreaga lume.

28 octombrie 2012, a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Cultură-Peking University

LSRS China a reprezentat România la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Cultură - Peking University, Beijing. Este al doilea an când LSRS China participă la acest eveniment şi reprezintă cu mândrie România, alături de celelalte 50 de ţări participante la festival. La ediția din acest an, standul României a fost poziționat alături de țările cele mai importante pentru China, din punct de vedere al relațiilor economice și culturale (Dr/Stg Australia, România, S.U.A.,Germania, Bolivia etc.)

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4615517/stage-collapses-during-gangnam-style.html

Festivaluri de Teatru

2011 „Poveste din Soho”- Teatru românesc în inima hutongurilor din Beijing

Pe 18 octombrie 2011 a avut loc la Beijing, la invitaţia specială a Academiei de Artă Dramatică din Beijing, spectacolul “Poveste din Soho”, susţinut de studenţii de la Master ai Academiei Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" din București, sub îndrumarea profesorului George Ivaşcu. Studenţii români din China au fost alături de actorii noştri atât pe parcursul sejurului lor îm China cât şi în timpul spectacolului, implicându-se activ în pregătiri şi menţinând o comunicare constantă între partea română şi cea chineză. Spectacolul românesc a fost singura reprezentaţie internaţională invitată să participe în cadrul Festivalului de Teatru Studenţesc din Beijing.

Festivaluri de Film

2011 Festivalul de film studențesc "ISFVF", ediția a IX-a

LSRS China a susținut filmul românesc în cadrul celei de-a IX-a ediție a festivalului internațional de film ISFVF de la Beijing. Filmul „Silent River”, regizat de Anca Miruna Lăzărescu și editat de Dan Olteanu, a primit premiul ”Outstanding Award” din partea Juriului.

2012 Festivalul de film studențesc "ISFVF", ediția a X-a

LSRS China a susținut departamentul românesc în cadrul festivalului și a obținut bilete gratuite în sala de spectacol pentru studenții români. Aceștia și-au oferit ajutorul regizorilor români prezenți în competiție, pe tot parcursul festivalului.

http://www.isfvf.cn/en/

Alte activități LSRS China

12 Noiembrie 2012, întâlnire LSRS China cu noii studenți români din Beijing!

Cină la Restaurantul ”Primavera”, Chaoyang, Beijing. Studenții români aflați în primul an la Beijing au aflat mai multe informații despre filiala LSRS China, au primit o mapă de prezentare cu informații despre activitatea și proiectele LSRS China, precum și cu principalele date și contacte, utile pentru perioada șederii lor în Beijing. La întâlnire a fost prezent și un reprezentat al Ambasadei României la Beijing, în calitate de fost student român în China.

29 Septembrie 2012- LSRS China la emisiunea《大娱乐家》

Home of the Big Entertainment, a fost implicată direct în realizarea unei emisiuni despre România, difuzată pe data de 28 octombrie 2012.Tema a fost: România- mistere, curiozități, tradiții și realizări importante. Studenta Alina Chiriac, a apărut în această emisiune și a vorbit despre România.

Puteți urmări emisiunea online aici.


Premii Lsrs China

Filiala anului.JPG


Ca dovadă a serviciilor de o calitate superioară oferite studenților de pe teritoriul Republicii Populare Chineze si a proiectelor organizate cu succes,

Filiala LSRS China a fost premiată în cadrul Galei LSRS de pe 8 Ianurie 2013, ce a avut loc la Parlamentul României,

cu cea mai inaltă distincție din cadrul concursului:

Filiala Anului LSRS 2012, alături de LSRS Franța și LSRS Germania.

....................Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și dedicăm aceste premii studenților români din China!.................

Proiecte LSRS

2011 Forumul România Jună

Forumul România Jună a reprezentat o oportunitate pentru tinerii de vârf ai României de a defini un nou program de dezvoltare pe termen lung pentru țara noastră. Forumul s-a adresat studenților și absolvenților români din țară și din străinătate care și-au dovedit deja valoarea într-un cadru academic și/ sau profesional. Forumul a inclus dezbateri, discursuri și propuneri în cadrul unor grupuri de discuții de până la 15 persoane fiecare, reunind cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, precum și 1-2 specialiști români consacrați (moderatori).

Grupurile de expertiză (GE) constituite în cadrul forumului au fost: • Cultură (CUL) • Democrație și justiție (DEJ) • Economie (ECON) (industrie, agricultură, turism, transporturi și infrastructură) • Educație (EDU) • Energie și mediu (EM) • Identitate națională (RO) • Relații internaționale și securitate națională (REIS) • Sănătate (SANA) • Solidaritate socială (familie, politici sociale) (SOC) • Tehnologie și antreprenoriat (TECH)

Fiecare GE a căutat să identifice principalele probleme cu care se confruntă România pe domeniile respective de interes, precum și soluțiile cele mai viabile pentru rezolvarea acestor probleme, pe termen lung și foarte lung (10-20 de ani).

http://romaniajuna.lsrs.ro/cul/

Pelerinaj la Putna

100 de tineri au serbat pe 15 august 2011, la Putna, 140 de ani de la primul Congres studenţesc al tinerilor de pretutindeni din 1871. Tinerii au prezentat soluţiile pentru o Românie mai bună, temă discutată la Forumul „România Jună“ al Ligii Studenţilor Români în Străinătate (LSRS). Pelerinajul la Putna din 15 august 2011, a fost primul eveniment de mare anvergură care a reunit tineri români din țară și de peste hotare deciși să demonstreze că generația noastră este altfel, că avem un cuvânt de spus și că ne dorim o Românie democratică și prosperă, o Românie Jună.

http://adevarul.ro/news/societate/fetele-romaniei-june-1_50ad84177c42d5a6639698f8/index.html#

2012 Smart Diaspora

Filiala noastră s-a implicat activ în informarea și în atragerea studenților români din China la dezbaterile globale organizate în cadrul campaniei Smart Diaspora lansată de LSRS, cu titlul „Întoarcerea Acasă. Provocări și oportunități”. Campania de informare desfașurată de noi a inclus: focus-grupuri, dezbateri on-line, întâlniri semi-formale, email-uri, reminder-uri, Proiectul a fost prezentat, de asemenea, și membrilor Ambasadei României la Beijing, care au oferit sprijin prin asigurarea cadrului pentru dezbatere. Proiectul s-a încheiat cu o dezbatere finală, studenții înscriși pregătind în scris propriile completări, observații, opinii.

Gala LSRS 2013 LSRS China are cinci candidați înscriși în competiția ”Studentul Anului în Asia” din cadrul Galei LSRS 2013. De asemenea, avem un mebru LSRS China implicat direct în organizarea Galei .

Participă și tu!

Înscrie-te în Ligă!

Contactează-ne la contact@cn.lsrs.ro !

Alătură-te echipei noastre ca voluntar în proiectele care urmează să se deruleze.

Trimite-ne informații utile/interesante și idei de proiecte folositoare pentru viitorii, actualii sau foștii studenți în China.

Vorbește-le prietenilor despre noi și încurajează-i să ni se alăture.

Despre Noi

Suntem o echipă tânără, formată din studenți determinați, ambițioși, energici, ce sunt răspândiți în toată China și gata să vă răspundă tuturor întrebărilor legate de studiul în R.P.Chineză.Echipă LSRS China


Prenume Nume Funcția E-mail
Ema Stoian Coordonator LSRS China ema.stoian@cn.lsrs.ro
Vasile Gadinceanu Vice Coordonator vasile.gadinceanu@cn.lsrs.ro
Petra-Lin Gyöngyössy Consilier Relații Interne petralin.gyongyossy@cn.lsrs.ro
Sebastian Demciuc Consilier Dezvoltare sebastian.demciuc@cn.lsrs.ro
Andreea Cotîrlea Consilier Membri cotirlea.andreea@yahoo.com
Aura Toader Consilier Parteneriate aura.toader@cn.lsrs.ro
Ramona Tudosa Director Comunicare și Informare ramona.tudosa@cn.lsrs.ro
Daniela Balan Consilier Comunicare daniela.balan@cn.lsrs.ro
Georgiana Boboc Consilier Comunicare georgiana.boboc@cn.lsrs.ro
Călin Ciprian Andrei Consilier Design & Conținut Media calin.andrei@cn.lsrs.ro
Mihai Titienar Director Proiecte mihai.titienar@cn.lsrs.ro
Valentina Crivăț Consilier Parteneriate valentina.crivat@cn.lsrs.ro
Ioana Budala Afrasinei Consilier Coordonator ioana.sinei@gmail.com
Petrut Danciu Consilier Relatia cu Diaspora flodanciuflorin@yahoo.com
Adrian Băzăvan Consilier Proiecte Externe adrian.bazavan@cn.lsrs.ro
Alexandru George Tiliță Reprezentant LSRS HK alexandru.tilita@cn.lsrs.ro


Mulțumim foștilor membri ai echipei LSRS China :


Marius Wamsiedel - Reprezentant LSRS Hong Kong (sept. 2011 - iulie 2014)


Alexandra Ciucă - Vice Reprezentant Lsrs Hong (sept. 2013 - iulie 2014)


Ștefan Grațian Cozma - Vice Coordonator (mar. 2011 - sept. 2012)


Adriana Ștefănescu - Consilier Comunicare (oct. 2011 - mai 2012)


Alina Dumitru - Consilier Relații Externe (apr. 2011 - mar. 2013)


Elena Popa - Consilier Proiecte, Consilier Juridic, Consilier Relația LSRS China cu LSRS (apr. 2011 - oct. 2013)


Alexandru Miloșan - Consilier Relații Interne (oct. 2012 - oct. 2013)


Claudia Mezdrea - Consilier Proiecte (nov. 2012 - oct. 2013)


Ruxandra Nuta - Consilier Comunicare (nov. 2013 - sept. 2014)


Valentin Ghius - Consilier Proiecte Externe (nov. 2013 - sept. 2014)


Ioana Pribeanu - Consilier Informare (oct. 2012 - oct. 2014)

Contact

contact@cn.lsrs.ro

Resurse

Ambasada României la Beijing

http://beijing.mae.ro/

Ambasada Republicii Populare Chineze în România

http://www.chinaembassy.org.ro/rom/

Informații generale despre China:

http://www.china.ebul.ro/

http://ro.wikipedia.org/wiki/China

http://www.clopotel.ro/enciclopedia/Tarile_lumii_China-171.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/China_antic%C4%83

Cursuri on-line de limba chineză:

http://www.cursuri-online.info/chineza/default.html

Despre bucătăria chineză:

http://romanian.cri.cn/1/2004/06/12/Zt1@9631.htm

http://www.gustos.ro/articole/newsletter-gustos-ro/bucataria-chinezeasca.html