Discuție:Infostud/Statele Unite ale Americii

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

Redactare

  • Mult e dulce si frumoasa. Rugam pe toti cei care contribuie sa foloseasca nomenclatura "inscriere" / "dosar de inscriere" pentru "apply" / "application". Traducerea de tip furculision ("a aplica" / "aplicatie") este la fel de profesionala ca si traducerea altor cuvinte din engleza prin metoda cuvantului din romana care suna la fel (exemple: persoana determinata, discutie efectiva, persoana suportata etc)
  • Schimbari majore. Inainte de a executa schimbari majore (mai ales in structura documentului), va rugam anuntati-va intentia pe aceasta pagina.
  • Schimbari minore. Desi wiki-ul permite salvarea unei noi versiuni a documentului pentru fiecare virgula stearsa sau adaugata, preferam contributii redactate si citite / periate de cateva ori offline inainte de a fi incluse in document. Incurajam folosirea butonului "Arata Previzualizare" inainte de salvarea unei noi versiuni.
  • Propozitii / fraze coerente. Rugam colaboratorii sa redacteze cand isi pot aloca suficient timp sa scrie coerent. Cei care vor sa includa o idee / un link sunt rugati sa faca acest lucru pe pagina de discutii.
  • Concizie. Documentul este deja extrem de lung si complex. Va rugam sa includeti numai informatii strict esentiale pentru cei care vor sa se inscrie la universitati din SUA.
  • Organizare. Incercati sa organizati ideile sub forma unor liste, descriind fiecare idee cu cateva cuvinte scrise ingrosat (acest paragraf poate fi folosit ca si exemplu). Listele cu sfaturi pentru cititori sunt foarte utile si pot fi organizate mai concis pentru multe dintre subiectele care sunt tratate acum sub forma de intrebari-raspunsuri.

Observatii despre listele de facultati neacreditate

Nota: Probabilitatea de a ajunge la o universitate neacreditata este foarte mica, ca urmare aceasta problema nu este foarte importanta si i se va acorda o importanta minimala.

Statele membre ale SUA sunt unite intr-o structura federala, care le asigura spre exemplu o politica de aparare comuna si o politica externa comuna. In ce priveste politica de invatamant, ele au suveranitate proprie. De aceea nu exista o lista federala de institutii neacreditate, fiecare stat avand legi proprii cu privire la ce este si ce nu este acceptabil in materie de invatamant. In unele state, legile de acreditare sunt complicate si nu sunt bine aplicate, altele au legi proaste dar functionarii le aplica foarte profesional, ceea ce rezulta intr-o situatie buna in ce priveste acreditarea onesta, iar altele au atat legi bune cat si functionari capabili in materie de acreditare.

Exista insa organisme care conduc munca de acreditare la nivel federal si centralizeaza informatiile despre acreditare, vezi de ex. Baza de date despre acreditare a Consiliului de Acreditare a Educatiei Superioare (CHEA) si Baza de date despre acreditare a Ministerului Educatiei (DoE). Ministerul Educatiei nu acrediteaza facultati, iar munca de acreditare este efectuata de organizatii de acreditare care lucreaza sun egida CHEA.

O lista neoficiala de universitati si colegii neacreditate se gaseste pe http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unaccredited_institutions_of_higher_learning