Diploma mill

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
Salt la: navigare, căutare

O diploma mill este o instituție de învățământ nerecunoscută și neacreditată conform cerințelor legale. Adesea diploma mills sunt acreditate de accreditation mills, instituții de acreditare nerecunoscute oficial.

O diploma mill se poate recunoaște după faptul că oferă rapid o diplomă fără a cere un efort de studiu corespunzător, are un sit de internet cu date foarte sumare de contact (o căsuță poștală, un aparat de răspuns la telefon, un fax sau doar o adresă de e-mail). Multe diploma mills își copiază siturile după siturile de web ale unor universități serioase, pretinzând în mod mincinos că ar avea campusuri și săli de sport pentru studenți.

O manieră de lucru a diploma mills este că oferă grade cum ar fi Bachelor, Master sau PhD în baza unui simplu CV. Astfel până și o pisică en a absolvit liceul prin internet.

Simpla purtare a gradelor astfel obținute constituie contravenție în unele state americane. A obține în baza unor astfel de grade accesul într-o profesiune protejată sau a le folosi pentru a obține foloase materiale (de exemplu o avansare în funcție legată de a avea o anumită diplomă) constituie fraudă.