Filiala Danemarca

De la Liga Studentilor Romani din Strainatate
(Redirecționat de la Ambasada Danemarca)
Salt la: navigare, căutare

LOGO LSRS Danemarca.jpg

Filiala LSRS Danemarca reprezintă [Liga Stundenţilor Români în Străinătate] în Danemarca. Aceasta există din aceași dată ca și LSRS Central, adică 8 ianuarie 2009. În prezent echipa LSRS Danemarca oferă studenților informații cu privire la studiul în Danemarca și tot ce ține de acesta (probleme legate de cazare, informații despre traiul din Danemarca etc.). De asemenea LSRS Danemarca organizează proiecte pentru comunitatea studenților români. Misiunea LSRS Danemarca este să ofere studenților români de aici suport în orice probleme. Viziunea LSRS Danemarca este să ajungă principala organizație reprezentativă a studenților din Danemarca.


Organizare

Filiala LSRS Danemarca are o structură organizatorică piramidală. Astfel este condusa de un Coordonator ce are în subordine diferite departamente, precum Departamentul de Proiecte, Departamentul de Relații Interne, Departamentul de Relații Externe și Departamentul de Comunicare și Informare. Fiecare departament este condus de un Prim-Consilier ce la rândul său are în subordine o echipă de consilieri pe diferite probleme. De exemplu Departamentul de Proiecte este condus de un Prim Consilier Proiecte ce la rândul său are doi consilieri; unul pe proiecte externe, iar altul pe proiecte interne.

Pana în momentul de față sunt ocupate funcțiile de Coordonator LSRS Danemarca,Coordonator Adjunct LSRS Danemarca, Prim-Consilier Proiecte, Prim Consilier Relații Externe, Prim Consilier Comunicare si Informare, Consilier Proiecte Interne s Consilier Juridc LSRS Danemarca.


LSRS Danemarca are tot timpul nevoie de resurse umane si de aceea oferă potențialilor aplicanți următoarele funcții în cadrul Filialei Danemarca:

 • în cadrul Departamentului de Proiecte funcțiile de Prim Consilier Proiecte,Consilier Proiecte Externe, Consilier Proiecte Interne
 • în cadrul Departamentului de Relații Interne funcțiile de Consilier Dezvoltare;
 • în cadrul Departamentului Relații Externe funcția de Consilier Parteneriate;
 • în cadrul Departamentului de Comunicare și Informare funcțiile de Consilier Informare și Consilier Diplomație Publică.

!!!Pentru a aplica, candidații trebuie sa trimită un e-mail către adresa contact@lsrs.ro la care să atașeze un CV cu poză și o scrisoare de motivație. Pe lângă asta, aplicantul trebuie să treacă printr-un test scris și un interviu.

Cuprins proiecte LSRS Danemarca

   • Proiecte interne LSRS DK:


 • Studiu: Analiza din perspectiva PR a evenimentului „1 Decembrie Romanesc editia I”


 • Studiu: „Reticenta se trateaza”

Vezi studiu aici


 • Campanie de recrutare: „LSRS Danemarca ROcruteaza”

Vezi event Facebook aici

Vezi video campanie aici   • Proiecte Externe LSRS DK


 • Job-uri pentru studenți


 • Celebrarea Sărbătorilor Pascale


 • Lansarea LSRS Danemarca

Vezi poza de la eveniment aici


 • 1 Decembrie Romanesc Editia I

Vezi poze de la eveniment aici


 • Video prezentare LSRS Danemarca

Vezi video aici


 • e-Martie 2010

Vezi event Facebook aici

Vezi poze de la concurs si premiere aici


 • 1 Decembrie Romanesc Editia a II-a

Vezi event Facebook aici

Vezi poze de la eveniment aici


 • Biblioteca LSRS

Consulta pagina oficiala aici


 • Focus Aarhus. 2010

Consulta pagina oficiala aici


 • RoSounds

Vezi event Facebook aici


 • e-Martie 2011

Vezi event Facebook aici

Vezi poze de la concurs si premiere aici


 • Lansare Canal YouTube LSRS Danemarca

Vezi canal si aboneaza-te aici


 • Campanie Informare

Vezi postere aici

Vezi video 1 aici

Vezi video 2 aici


 • Dorm Scout

Vezi album aici


 • Campanie de 1 Decembrie "Colorand Griul"


Vezi album aici


   • Proiecte in colaborare cu LSRS Central:


 • Video: „LSRS is growing for Romania’s future”

Vizioneaza filmul accesand urmatorul link


 • Campanie de strangere de fonduri: „Sustine elitele Romaniei. Elitele Romaniei te sustin”

Vezi poster companie aici


 • Video "Noi Credem In Romania" - esential pentru campania "Doneaza 2% pentru LSRS"

Vezi video aici


 • Dezvoltarea platformelor de comunicare Facebook si YouTube dar si a materialelor vizuale si multimedia din cadrul proiectului "Caravana LSRS"

Vezi pagina Facebook aici

Vezi canal YouTube aici

Vezi poster campanie aici

Evenimente

"1 Decembrie Românesc si Lansarea Oficiala LSRS Danemarca"

LSRS Danemarca te invită la 1 Decembrie românesc


Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Liga Studenţilor Români din Străinătate are deosebita plăcerea de a te invita la evenimentul intitulat “1 Decembrie românesc” pentru a sărbători împreună această zi specială! Totodată, cu ocazia acestui eveniment va avea loc şi lansarea oficială a Reprezentanței LSRS în Danemarca. Printre cele mai importante momente ale evenimentului se numără: - Lansarea Oficială LSRS, cu un moment special dedicat transmiterii mesajului Preşedintelui LSRS către studenţii din Danemarca - Expoziţia de artă unde vor fi expuse picturi şi sculpturi realizate de tineri români talentaţi care au ocazia, prin intermediul LSRS Danemarca, să îşi prezinte creaţiile. - Un concurs culinar cu premii, unde echipele înscrise în competiţie vor pregăti preparate tradiţionale româneşti ce, odată gata, vor putea fi degustate. Şi, pentru că tu vei fi degustătorul, tu vei decide cine va câştiga marele premiu oferit de Restaurant Frederikshoj! Evenimentul va avea loc pe data de 29 noiembrie, la Aarhus Business Academy (strada Sonderhoj, nr 30, corpul B), începând cu ora 15:00.

Intrarea este gratuită!

Sunteți bineveniți să vă invitați toți prietenii!

Vă aşteptăm cu mare drag!


Lansarea LSRS în Danemarca va marca prezenţa unui partener de încredere pentru compania dumneavoastră cu care puteţi colabora în mod activ. O data cu deschiderea porţilor vom fi bucuroşi să vă avea alături în Liga Studenţilor Români din Danemarca!

www.lsrs.ro

"1 Decembrie Romanesc editia a II-a"

1 Decembrie se sărbătoreşte indiferent unde te afli!


Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Danemarca, îţi oferă ocazia de a petrece Ziua Naţională a României cu mâncăruri tradiţionale româneşti, fotografie şi muzică în compania celorlalţi studenţi şi oficialităţi prezente.

Vino la "1 Decembrie Românesc, editia a II-a"!

Te aşteptăm Sâmbătă , 27 Noiembrie, la Århus Business Academy (Sønderhøj 30, 8260 Viby J, busuri spre ABA: 12 , 25, 92 ), începând cu ora 15:30.

Programul evenimentului cuprinde:

- un scurt numar de balet (interpretat de Andreea Caramidă) - preparate tradiţionale româneşti la preţuri de student - expoziţie de fotografie - desemnarea câştigătorilor concursului "Focus Aarhus.2010"* (http://www.facebook.com/pages/Focus-Arhus-2010/165095940185532) - muzică si atmosfera românească

Ca şi în ediţia precedentă, echipele de ”bucătari” vor pune la dispoziţie un meniu variat de mâncăruri tradiţionale româneşti printre care: sărmăluţe, mămăligă, prăjitura cu mere şi multe altele.

Concursuri

"e-Martie"

Primăvară, nu mai vii?


A fost odată ca niciodată, o vreme în care Soarele întruchipat într-un bărbat chipeş obişnuia să coboare pe pământ pentru a dansa hora în sate. Aflând despre activităţile Soarelui, un dragon l-a urmărit şi într-una dintre aceste incursiuni pe pământ, l-a răpit şi l-a aruncat într-un beci din castelul său. Din acel moment, păsările au încetat să mai cânte şi copii nu au mai putut râde, însa nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte pe dragon. Intr-una dintre zile, un tânăr curajos a decis să coboare în beci şi să salveze Soarele. Oamenii l-au însotit, fiecare dându-i tânărului o parte din puterea lor, pentru a reuşi să învinga puternicul dragon. Călătoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna şi iarna. La sfârsitul iernii, tânărul a reuşit să găsească castelul dragonului, unde era întemniţat Soarele. Si astfel a început lupta, care a durat zile pana cand dragonul a fost înfrânt. Fără puteri şi rănit, tânărul a eliberat Soarele, reuşind să facă fericiţi pe toţi cei care-şi puseseră ultimele speranţe în el. Natura a reînviat, oamenii au început să zâmbească din nou, doar că flăcăul nu a mai apucat să vadă primăvara venind. Sângele cald din rănile sale picură uşor pe zăpadă şi nu era niciun leac pentru curajosul tânăr. Insă, în timp ce zăpada se topea, flori albe, numite ghiocei, cunoscuti ca şi mesageri ai primăverii, au început să răsară din pământul deştelenit. Când ultimul strop de sânge al tânărului s-a scurs pe zăpada imaculată, acesta a murit fericit ştiind că viaţa sa a servit unui scop atât de nobil. De atunci oamenii obişnuiesc să întâmpine primăvara împletind doi ciucuri: unul alb şi altul rosu în onoarea bravului tânăr. La începutul lunii martie, bărbaţii oferă această amuletă, numită mărţişor, fetelor pe care le iubesc. Culoarea roşie reprezintă dragostea pentru tot ceea ce e frumos şi rămâne simbolul sângelui bravului tânăr. Albul simbolizează puritatea, sănătatea şi ghiocelul, prima floare care apare primăvara. (Isabela Stefanut – Legenda Martisorului )


Se pare că legenda se repetă şi primăvara ezită să mai iasă de sub promoroaca Iernii, abandonându-ne într-un frig insuportabil! Haideţi să punem rimă de la rimă şi sa aducem primăvara! Nu mai vrem haine groase! Nu mai vrem ger, ca să nu mai menţionăm paracetamolul şi serveţele nazale! Ne vrem Primăvara înapoi! Cum iarna ne-a înmuiat puterile şi ne-a cam limitat puterile supranaturale, ne-am gândit că cel mai frumos mod de a repune Primăvara în drepturile ei depline este prin a-i arăta ce simţim!


Aşa că tot ce trebuie sa faci este sa-i să laşi un mesaj, aici la event, Primaverii (fie el sau ea) tale! Din 1 martie pana pe 8 martie ora 00:00

PS: cel mai inventiv şi sincer mesaj de Primăvara va fi premiat pe 9 Martie de echipa LSRS Danemarca cu un cadou surpriză!


Nu promitem că de mâine Soarele ne va ghida cărările peticite cu zăpadă, însa, cu siguranţă ghioceii din sufletele (vieţile) noastre vor înflori!

"Focus Aarhus 2010"

Focus Aarhus 2010 – arata-le tuturor fotografia studentiei tale!


Liga Studenţilor Români din Danemarca te ajuta sa faci asta prin “Focus Aarhus 2010”, concursul de fotografie cu tema "Pur şi simplu, student în DK”!

Ai fotografia perfecta si vrei sa o arati tuturor? Fotografia este una dintre cele mai raspândite pasiuni in rândul tinerilor, camera fiind mereu în preajmă să focalizeze imaginea fiecăruia asupra societaţii în care trăieşte. “Focus Aarhus 2010” îşi propune să surprindă, prin fotografie, perspectiva tinerilor privind viaţa de student in Aarhus, şocul cultural la interacţionarea cu societatea daneză şi unicitatea acesteia.

Pentru a surprinde diversitatea viziunilor culturale, concursul se va desfăşura pe 3 categorii:

•Student român în Danemarca - secţiune doar pentru studenţii români

•Student internaţional în Danemarca - secţiune pentru ceilalţi studenţi internaţionali

•Student Danez în Danemarca - secţiune doar pentru studenţii danezi

!!!!!!Marele premiu pentru fiecare categorie este un aparat foto.

Calendarul evenimentului:

•1.11.2010 – 25.11.2010 – înscrierea în cadrul concursului „Focus Aarhus 2010” şi votarea pe site-ul de socializare Facebook (http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Focus-Arhus-2010/165095940185532) prin ”like”, câştigătorul „Premiului de popularitate”

•27.11.2010 – Publicul va avea ocazia să voteze caștigătorul fiecărei categorii (Student român în Danemarca, Student internaţional în Danemarca, Student Danez în Danemarca) la expoziția ce va avea loc în cadrul evenimentului „1 Decembrie Românesc”.

Fotografiile trebuie trimise pe adresa de mail contact@dk.lsrs.ro, însoţite de numele pozei, o scurtă descriere, datele participantului (Nume întreg, CPR, adresă, date de contact). Rezoluţia minimă acceptată este de 1600x1200 pixeli în format jpg. Înainte de înscrierea în concurs şi pentru mai multe detalii, consultă regulamentul concursului la secţiunea Notes (link).

Echipa LSRS Danemarca


Participa Si Tu!

 • Inscrie-te in Liga
 • Contacteaza-ne la contact@dk.lsrs.ro
 • Alatura-te echipei noastre ca voluntar in proiectele care urmeaza sa se deruleze
 • Trimite-ne informatii utile/interesante si idei de proiecte folositoare pentru viitorii, actualii sau fostii studenti in Danemarca
 • Vorbeste-le prietenilor despre noi si incurajeaza-i sa ni se alature


Despre Noi

Echipa LSRS Danemarca este in continua dezvoltare si are tot timpul nevoie de suport. Studenti ce acum au absolvit studiile au facut parte din echipa si s-au dezvoltat profesional impreuna cu LSRS. Mai mult de jumatate din pozitiile filialei au fost ocupate in urma unei campanii personalizate de recrutare. In prezent LSRS Danemarca este in contact cu alte persoane de valoare care si-au exprimat intentia de a se alatura eforturilor organizatiei.

Organizarea Filialei LSRS Danemarca este similara cu cea a celorlalte Filiale, iar membrii echipei sunt listati mai jos. In echipa LSRS Danemarca accentul este pus pe profesionalism si etica la locul de munca. Tocmai de aceasta intalnirile au loc intr-o sala de conferinta cu echipamente media de ultima generatie si exista un dress code formal in cadrul acestora. Activitatea din LSRS este una voluntara iar membrii organizatiei sunt in primul rand prieteni dar asta nu inseamna ca munca nu este luata in serios. Din potriva, asta reprezinta un factor motivational.


Echipă

 • Coordonare

Ionuț-Tudor MĂRIEȘ - Coordonator LSRS Danemarca

Tiberiu MITREA - Coordonator Adjunct LSRS Danemarca


 • Departamentul Comunicare si Informare

Cristina GAVRILA - Prim Consilier Comunicare si Informare

Sorina JIGAN - Consilier Comunicare


 • Departamentul Relatii Externe

Aurora IANOS - Prim Consilier Relatii Externe

Constantin-Manuel HILA - Consilier Relatia cu Diaspora

Constantin MIU - Consilier Organizatii Studentesti

 • Departament Relatii Interne

Bogdan GATA - Consilier Membri

 • Departamentul Juridic

Iulia Elena PASCU - Consilier JuridicMulțumim foștilor membri ai echipei LSRS Danemarca:

 • Adina Helen FLORESCU - Prim Consilier Proiecte
 • Andrei Madalin DUMITRESCU - Consilier Proiecte Interne
 • Ana Maria ATONOAIE - Prim Consilier Comunicare si Informare
 • Alexandru NASTURAS - Prim Consilier Comunicare si Informare
 • Laura CRUCERU - Prim Consilier Proiecte
 • Oana MIHIS - Prim Consilier Relatii Externe
 • Violeta NITU - Prim Consilier Relatii Interne
 • Claudiu IDITA - Consilier Parteneriate

Premii LSRS Danemarca

Premiu2009.jpg
Premiu2010.jpg


Ca dovada a servicilor de o calitate superiora oferite studentilor de pe teritoriul danez, si a proiectelor organizate cu succes la cele mai inalte standarde, Filiala LSRS Danemarca a fost premiata 2 ani consecutiv cu cea mai inalte distictie din cadrul concursului Filiala Anului LSRS, si anume "Cea mai activa Filiala LSRS" in anul 2009 si 2010.


....................Va multumim tuturor pentru suport, si dedicam aceste premii studentilor romani din Danemarca!.................

Articole

LSRS Danemarca & Minule.com

Un nou parteneriat, o nouă șansă pentru studenții români!


Aarhus – 9 Mai 2010 – LSRS Danemarca anunță semnarea unui parteneriat cu organizația nonguvernamentală Minule.com, cu scopul de a facilita procesul de aplicare al studențiilor români la universitățile din Danemarca.

Cu reprezentanță în numeroase tări din Europa, Minule.com este un site destinat tuturor celor interesați de sistemul internațional de educație și de studiile în străinătate. Serviciile oferite de Minule.com sunt numeroase , începând cu oferirea de oportunități de studiu în Europa, până la facilitarea integrării studențiilor în noul mediu cultural prin stabilirea unui dialog cu studenții români deja aflați la studii în Europa.

Cu peste 200 de membrii și cu diverse proiecte aflate în desfășurare doar pentru studenții români, cu siguranță LSRS Danemarca va contribui la facilitarea acestui dialog. „Ne bucuram că am fost aleși de Minule.com pentru a înlesni și susține integrarea noilor studenți români din Danemarca. Vom investi entuziasm și creativitate în acest parteneriat ce ne onorează” a declarat Ionuț-Tudor MARIEȘ, Coordonator LSRS Danemarca.

A fi student român în străinătate nu este întotdeauna o experiență usoară și lipsită de orice dificultăți. O nouă cultură, oameni total străini, lipsa banilor și a unui loc de muncă, dorul de casă și de prieteni sunt doar câteva dintre problemele ce pot apărea. Însă, colaborarea dintre Minule.com și LSRS Danemarca cu siguranță va reduce multe dintre aspectele enumerate anterior. Ceea ce se oferă constă într-un sprijin necondiționat în primele etape și pe parcursul a ceea ce înseamă viața de student în Danemarca. Ce presupune acest program dar și cum vede Minule.com colaborarea cu LSRS Danemarca , aflați de la Emilia Szuszmann, country manager Smartbrand Romania, în interviul ce urmează:

LSRS Danemarca: De ce LSRS Danemarca pentru o colaborare cu Minule.com?

Emilia: Pentru ca incepand din 2006-2007, de cand am luat fiinta, sute de tineri romani absolventi de liceu s-au indreptat si se indreapta inspre Danemarca pentru a-si continua studiile. In Danemarca invatamantul universitar este gratuit. Statistica noastra, printre cei recrutati de noi, arata ca in topul preferintelor celor care vor sa studieze in strainatate este Danemarca, urmata de Marea Britanie si de Olanda. Vrem ca noii studenti ajunsi in Danemarca sa gaseasca parte din Romania in LSRS. Vrem sa gaseasca un sprijin si un suport in liga si un mod de a fi la curent cu noutatile din campusuri, din educatia daneza si cu oportunitatile de job-uri, burse etc.

LSRS Danemarca: In ce constă mai exact colaborarea Minule.com cu LSRS Danemarca?

Emilia: Orice activitate a noastra si orice demers al nostru are ca scop interesul si binele celor care aplica prin noi. Pentru ei facem aceasta colaborare. LRSR are ca scop binele candidatilor ajunsi déjà in Danemarca, deci activitatile noatre se completeaza intr-un fel. Cine nu stie nimic despre cum sa aplice in strainatate sau cine vrea un dosar cat mai bun pentru a fi acceptat, poate cu incredere sa apeleze la noi. Minule.com are partenerii ei de ani de zile, universitati si institutii academice, si stim cheia in a le deschide portile pentru candidati. Universitatea ii preia pentru o scoala buna si profesionista. Iar LRSR ii preia pentru ca studentul sa nu se simta stingher intr-o tara straina si sa socializeze. Toata lumea stie ca la studii in strainatate trebuie sa fii sociabil, oamenii pe care ii cunosti te pot ajuta cu o cazare mai buna, un job sau pur si simplu o invitatie la un party super vineri seara ! Colaborarea atinge concret niste puncte. Pentru o buna informare a viitorilor studenti in Danemarca, LSRS ne spune si noi publicam pe www.minule.com 1. Tot ce e nou in sistemul educational danez. 2. Despre tara si cultura daneza. 3. Despre intalniri si party-uri. 4. Despre evenimente importante si reusite ale romanilor in Danemarca. 5. Despre informatii utile, poate cineva vrea sa se mute si ofera un loc de cazare, poate cineva vrea sa vanda o bicicleta sau pleaca de la un job si il ofera cuiva. Aici se pot gasi aceste informatii, inspre binele viitorilor candidati. Pe de alta parte, LSRS poate organiza un « Welcome Party ! » pentru noii veniti din fondurile Minule.com, ii poate contacta pe noii studenti inainte ca ei sa ajunga in Danemarca si ii poate ghida prin orasele unde acestia ajung nedumeriti intaia oara. Ideea de baza este ca Minule.Com sa isi dea mana cu LSRS si impreuna sa ii ghidam pe viitorii studenti care cred ca impreuna pot fi puternici in Danemarca. Aud mai tot felul de povesti ca romanii nu sunt uniti in strainatate si asta nu duce nicaieri. Uniti putem sa ne facem viata mai usoara si mai buna intr-o tara, totusi, straina.

LSRS Danemarca: În ce măsură ar ajuta un astfel de parteneriat studenții români interesați să aplice la un program de studii în străinătate?

Emilia: Cei hotarati sa aplice si cei care inca nu sunt hotarati pot afla in rubrica LSRS de pe site-ul nostru despre lucruri traite de generatiile anterioare. Mai ales lucruri de culise. Nu vom cenzura nimic. Daca cineva scrie despre o experienta negativa a studiului in strainatate, noi publicam. Cel care alege Danemarca trebuie sa aleaga in cunostinta de cauza. Cand se va publica ceva se da intotdeauna un contact pentru a putea fi si un feedback, vrem sa ajungem la interactivitate. Dupa cum am zis, Minule.com si LSRS se completeaza in activitate, iar aplicantul si viitorul student este cel castigat.

LSRS Danemarca: Un cuvânt de încurajare pentru studenții nostrii de pretutindeni…

Emilia: Le doresc sa nu le fie prea dor de casa. Celor carora le este, sa mearga la un party organizat de liga studentilor romani . Celor carora nu le este dor, sa nu uite de Romania. Cei care sunt déjà acolo prin noi, sa stie ca daca sunt in impas, pot oricand sa apeleze la noi. Eu tin legatura cu toate generatiile care au plecat prin noi si networking-ul este totul. Succes la examene, viata de student este si grea si frumoasa, oriunde in lume si lumea e a ta oriunde esti in lume !


Ana-Maria Atonoaie

Consilier Comunicare Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) Danemarca

University of Aarhus, Aarhus School of Business - MACC 2010

+45 239 585 39

anamaria.atonoaie@dk.lsrs.ro

www.lsrs.ro

Aparitii LSRS Danemarca in presa

Contact

ionut.maries@dk.lsrs.ro - Coordonator LSRS Danemarca

contact@dk.lsrs.ro

contact@lsrs.ro - LSRS Central